Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Svet

Kurdi in Asad so družno udarili po Turkih

Deli na:
Kurdi in Asad so družno udarili po Turkih

Borca Sirskih demokratičnih sil (SDF) ob ameriškem oklepnem vozilu. - Foto: Reuters

Sirska vojska se je v boju proti turški ofenzivi na severu Sirije danes pridružila kurdskim silam, je danes sporočila organizacija Sirski observatorij za človekove pravice. Kot so še navedli, se kurdske in sirske sile skupaj borijo proti Turčiji blizu kraja Ain Isa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Televizija Al Majadin je poročala, da je sirska vojska danes vstopila v mesto Raka na severovzhodu Sirije, ki je bil do nedavnega pod nadzorom kurdskih paravojaških sil. Vojska naj bi v mestu že vzpostavila več nadzornih točk.

V torek so sile sirskega režima prevzele nadzor nad mestom Tabka, letališčem v Raki, več mostovi čez reko Evfrat in dvema hidroelektrarnama.

Pred tem je sirska vojska, ki se je na območje vrnila v podporo Kurdom, prvič po letu 2012 prevzela nadzor v strateško pomembnem mestu Manbidž. Ruska televizija je danes predvajala posnetke ruskih in sirskih sil, ki prevzemajo položaje v Manbidžu in njegovi okolici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusija je v torek sporočila, da enote ruske vojaške policije patruljirajo na območju po umiku koalicijskih sil pod vodstvom ZDA. Rusko obrambno ministrstvo pa je navedlo, da so sirske sile prevzele nadzor nad tisoč kvadratnih kilometrov velikim območjem na območju Manbidža.

loading...
Loading...