Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

Svet

Kurdske sile začele napad na zadnji žep IS na vzhodu Sirije

Deli na:
Kurdske sile začele napad na zadnji žep IS na vzhodu Sirije

Foto: Reuters - Pripadniki kurdske milice YPG.

Kurdsko-arabsko zavezništvo, ki ima podporo ZDA, Sirske demokratične sile (SDF) je včeraj sporočilo, da so začeli napad na skrajneže Islamske države v zadnjem območju, ki ga še nadzirajo na vzhodu Sirije v pokrajini Deir Ezor.

Sirske demokratične sile ob pomoči koalicije pod vodstvom ZDA od lanskega septembra izvajajo ofenzivo, s katero želijo pregnati džihadiste iz njihove zadnje enklave v pokrajini Deir Ezor. V zadnjih tednih so uporniki zavzeli več vasi, med njimi Hadžin, Al Šafa in Susa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po enotedenskem premoru, s katerim so omogočili umik več kot 20.000 civilistom, danes nadaljujejo ofenzivo za zavzetje zadnjih štirih kvadratnih kilometrov ozemlja v vasi Baghuz, so sporočili iz SDF.

Po besedah tiskovnega predstavnika zavezništva Mustafe Balija, bi se tam lahko nahajalo še okoli 600 pripadnikov Islamske države, večinoma tujcev, pa tudi več sto civilistov.

Tudi včerajšnji napad je potekal ob podpori letalskih napadov mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA.

Od lanskega decembra je območja, ki so bila nekoč pod nadzorom Islamske države, zapustilo skoraj 37.000 ljudi, večinoma soprog in otrok džihadistov, pa tudi okoli 3200 borcev Islamske države, ki so se predali, kažejo podatki Sirskega observatorija za človekove pravice.

Islamska država je leta 2014 zasedla obsežna ozemlja v Siriji in sosednjem Iraku ter na njih razglasila "kalifat". Od takrat je večino ozemlja izgubila.

Loading...