IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Svet

Kurdske sile začele napad na zadnji žep IS na vzhodu Sirije

Deli na:
Kurdske sile začele napad na zadnji žep IS na vzhodu Sirije

Foto: Reuters - Pripadniki kurdske milice YPG.

Kurdsko-arabsko zavezništvo, ki ima podporo ZDA, Sirske demokratične sile (SDF) je včeraj sporočilo, da so začeli napad na skrajneže Islamske države v zadnjem območju, ki ga še nadzirajo na vzhodu Sirije v pokrajini Deir Ezor.

Sirske demokratične sile ob pomoči koalicije pod vodstvom ZDA od lanskega septembra izvajajo ofenzivo, s katero želijo pregnati džihadiste iz njihove zadnje enklave v pokrajini Deir Ezor. V zadnjih tednih so uporniki zavzeli več vasi, med njimi Hadžin, Al Šafa in Susa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po enotedenskem premoru, s katerim so omogočili umik več kot 20.000 civilistom, danes nadaljujejo ofenzivo za zavzetje zadnjih štirih kvadratnih kilometrov ozemlja v vasi Baghuz, so sporočili iz SDF.

Po besedah tiskovnega predstavnika zavezništva Mustafe Balija, bi se tam lahko nahajalo še okoli 600 pripadnikov Islamske države, večinoma tujcev, pa tudi več sto civilistov.

Tudi včerajšnji napad je potekal ob podpori letalskih napadov mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA.

Od lanskega decembra je območja, ki so bila nekoč pod nadzorom Islamske države, zapustilo skoraj 37.000 ljudi, večinoma soprog in otrok džihadistov, pa tudi okoli 3200 borcev Islamske države, ki so se predali, kažejo podatki Sirskega observatorija za človekove pravice.

Islamska država je leta 2014 zasedla obsežna ozemlja v Siriji in sosednjem Iraku ter na njih razglasila "kalifat". Od takrat je večino ozemlja izgubila.

Loading...