Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Korona odnaša ministre: Ekvador v dobrem mesecu dni izgubil že tretjega ministra za zdravje

Deli na:
Korona odnaša ministre: Ekvador v dobrem mesecu dni izgubil že tretjega  ministra za zdravje

Cepljenje v Ekvadorju - Foto: Profimedia

Ekvadorski zdravstveni minister Mauro Falconi je v sredo odstopil po manj kot treh tednih na položaju in s tem postal že tretji minister na čelu tega resorja, ki se je poslovil v obdobju približno 40 dni. V državi se sicer soočajo s težavami pri razdeljevanju cepiva proti covidu-19.

Ekvadorski predsednik Lenin Moreno je v sredo tvitnil, da je ministra pozval k odstopu, češ da dogajanja tistega dne ni mogoče opravičiti.

Lokalni mediji so v sredo poročali o velikih težavah pri razdeljevanju cepiva proti covidu-19 v ekvadorski prestolnici Quito, kjer naj bi morali starejši na cepljenje v vrstah čakati več kot osem ur. Nastale naj bi tudi težave pri usklajevanju dostave cepiv, do podobnih zagat kot v prestolnici naj bi prišlo tudi v mestu Guayaquil.

Falconi, ki je v sredo odstopil, je na položaju nasledil kirurga Rodolfa Farfana, ki je bil na položaj imenovan 1. marca, odstopil pa je 19. marca. Pred njim je ministrski stolček zasedal Juan Carlos Zevallos, ki je konec februarja odstopil pod pritiskom obtožb o pristranskosti pri razdeljevanju cepiv.

Moreno je sedaj za novega ministra imenoval Camila Salinasa, ki je tako postal že šesti zdravstveni minister v trenutni vladi in peti od začetka pandemije novega koronavirusa, poročanje ekvadorskih medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V Ekvadorju, ki šteje približno 17 milijonov prebivalcev, so doslej glede na vladne podatke potrdili nekaj več kot 328.000 okužb z novim koronavirusom, umrlo je skoraj 12.000 covidnih bolnikov.