Interview (Luka Jezersek and family), Cerklje na Gorenjskem, Chef, 23-Mar-2021 - 04 Dobra karma

Iskreni Luka Jezeršek: 'Z ženo ne rabiva ...

aligator Svet24.si

FOTO: V želodcu 200-kilogramskega aligatorja ...

kazalo--I-zvezdan radonjic-pl004 Reporter.si

Sodnik Radonjič gre med odvetnike, še prej pa ...

Gregor Pečan Svet24.si

Potrebna bodo leta, da bodo učenci nadoknadili ...

20130111-00416421 Necenzurirano

Janša se boji le ljudi na ulicah #komentar

Madonna Odkrito.si

Kraljica popa v zelo žgečkljivi modni kombinaciji

gaja prestor 7 sašo radej Njena.si

Slovenska pevka razgaljena pokazala tetovaže

Svet

Korona odnaša ministre: Ekvador v dobrem mesecu dni izgubil že tretjega ministra za zdravje

Deli na:
Korona odnaša ministre: Ekvador v dobrem mesecu dni izgubil že tretjega  ministra za zdravje

Cepljenje v Ekvadorju - Foto: Profimedia

Ekvadorski zdravstveni minister Mauro Falconi je v sredo odstopil po manj kot treh tednih na položaju in s tem postal že tretji minister na čelu tega resorja, ki se je poslovil v obdobju približno 40 dni. V državi se sicer soočajo s težavami pri razdeljevanju cepiva proti covidu-19.

Ekvadorski predsednik Lenin Moreno je v sredo tvitnil, da je ministra pozval k odstopu, češ da dogajanja tistega dne ni mogoče opravičiti.

Lokalni mediji so v sredo poročali o velikih težavah pri razdeljevanju cepiva proti covidu-19 v ekvadorski prestolnici Quito, kjer naj bi morali starejši na cepljenje v vrstah čakati več kot osem ur. Nastale naj bi tudi težave pri usklajevanju dostave cepiv, do podobnih zagat kot v prestolnici naj bi prišlo tudi v mestu Guayaquil.

Falconi, ki je v sredo odstopil, je na položaju nasledil kirurga Rodolfa Farfana, ki je bil na položaj imenovan 1. marca, odstopil pa je 19. marca. Pred njim je ministrski stolček zasedal Juan Carlos Zevallos, ki je konec februarja odstopil pod pritiskom obtožb o pristranskosti pri razdeljevanju cepiv.

Moreno je sedaj za novega ministra imenoval Camila Salinasa, ki je tako postal že šesti zdravstveni minister v trenutni vladi in peti od začetka pandemije novega koronavirusa, poročanje ekvadorskih medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V Ekvadorju, ki šteje približno 17 milijonov prebivalcev, so doslej glede na vladne podatke potrdili nekaj več kot 328.000 okužb z novim koronavirusom, umrlo je skoraj 12.000 covidnih bolnikov.

Loading...