kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Svet

Kopija Schindlerjevega seznama naprodaj za tri milijone dolarjev

Deli na:
Kopija Schindlerjevega seznama naprodaj za tri milijone dolarjev

Foto: Reuters

Originalna kopija slavnega seznama Oskarja Schindlerja, ki je med drugo svetovno vojno rešil na stotine Judov, je naprodaj na strani za spletne dražbe Ebay. Izklicna cena za 14 strani dolg seznam je tri milijone dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na seznamu je 801 ime, ki jih je napisal Itzhak Stern, Schindlerjeva desna roka.

"Sternov nečak iz Izraela je kopijo seznama pred tremi leti prodal zdajšnjemu lastniku, ki jo je kupil kot investicijo," je dejal Gary Zimet s portala momentsintime.com, ki prodaja seznam na Ebayju. Zimetov portal se ukvarja s prodajo pisem, rokopisov in drugih dragocenosti slavnih osebnosti.

Dražiteljev ne pričakujem do zadnjega dneva oz. minut, je ob začetku dražbe, ki se bo končala 28. julija, dejal Zimet. S partnerjem Ericom Gazinom sta se za tovrsten način prodaje odločila zaradi širokega dosega Ebayja.

"Ta dragoceni originalni Schindlerjev seznam je edini, ki bo kdaj koli na trgu," je zapisano na Ebayju. Druge kopije seznama hranijo v muzejih v Izraelu in ZDA.

Schindler je med drugo svetovno vojno pomagal rešiti življenje okoli 1200 Judom, ki so bili zaposleni v njegovih tovarnah. Pri 66. letih je daleč od oči javnosti leta 1974 umrl v Nemčiji.

Njegovo ime je postalo svetovno znano po letu 1993, ko je režiser Steven Spielberg posnel z oskarjem nagrajeni film Schindlerjev seznam, v katerem je prikazano, kako je Schindler pomagal rešiti na stotine življenj.

Loading...