Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kljubovalna Melania Trump: Kritike ne bodo preprečile, da delam, kar je prav

Deli na:
Kljubovalna Melania Trump: Kritike ne bodo preprečile, da delam, kar je prav

Previdno je v uvodnih besedah naslovila tudi kritike. - Foto: Reuters

Melania Trump je v torek v Beli hiši gostila prvo javno razpravo o nasilništvu na svetovnem spletu in družbenih omrežjih, odkar je leta 2016 napovedala, da se bo s tem ukvarjala kot prva dama ZDA. Na dogodku z voditelji industrije je tudi priznala, da se zaveda kritik, ki se bodo nadaljevale.

Previdno sestavljeno besedilo njenega nastopa je merilo na kritike, ki jo pozivajo, naj najprej pomete pred lastnim pragom. Njen mož, predsednik ZDA Donald Trump je namreč eden največjih svetovnih agitatorjev na twitterju, ki je nesramen in verbalno nasilen do vseh, ki se mu zamerijo.

"Dobro se zavedam, da so ljudje skeptični, ko govorim o tej temi. Zaradi moje zaveze spopadanju s tem vprašanjem so me že kritizirali in vem, da se bo to nadaljevalo. Vendar mi kritike ne bodo preprečile, da delam, kar je prav. Edini cilj je pomoč otrokom prihodnjih generacij," je dejala prva dama ZDA.

Foto: Reuters - Za skupno mizo je zbrala tehnološke gigante.

Trumpova je na predvolilnem zborovanju za Trumpa leta 2016 v Pensilvaniji dejala, da si bo v primeru soprogove izvolitve prizadevala za boj proti nasilju na svetovnem spletu in družbenih omrežjih. Med drugim je poudarila, da je nasilništvo absolutno nesprejemljivo, ko ga izvaja nekdo brez imena, ki se skriva za interneto.



Trumpu skrivanja za internetom ni mogoče očitati, saj vedno naravnost udari po vseh, ki so se mu tako ali drugače zamerili. Kritike na račun Melanie Trump doslej niso letele na to, kar je napovedala, da bo delala, ampak, ker doslej tega še ni storila.

O nasilništvu na internetu je prvič javno spregovorila lani septembra na zasedanju Generalne skupščine Združenih narodov, ko je odrasle pozvala, naj bodo zgled otrokom glede primernega obnašanja. Tudi takrat so se nanjo vsule kritike zaradi ravnanj njenega soproga.