Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Melania poziva: Poslušajte ideje otrok

Deli na:
Melania poziva: Poslušajte ideje otrok

Učenci so na tablo z eno besedo opisali svoje občutke. - Foto: Profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump je včeraj tehnološka podjetja pozvala, naj bolj prisluhnejo idejam in skrbem otrok na področju nadlegovanja na spletu.

"V današnji globalni družbi so družbeni mediji neizogiben del vsakdanjega življenja naših otrok. Lahko so uporabljeni na številne pozitivne načine, lahko pa so tudi uničevalni in škodljivi, če so napačno uporabljeni," je povedala na ministrstvu za zdravje.

Tehnološka podjetja je tako pozvala, naj bolj prisluhnejo predlogom otrok. "Večina otrok se bolj zaveda prednosti in slabosti družbenih medijev kot nekateri odrasli," je dejala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

V Sloveniji rojena prva dama, ki sicer redko spregovori v javnosti, je maja sprožila pobudo za pomoč otrokom, ki nosi naslov Bodi najboljši (Be Best). Gre za kampanjo osveščanja glede družbenih medijev, mamil in splošne dobrobiti otrok.

Njena prizadevanja večinoma zasenčijo izjave njenega soproga, ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki z različnimi žaljivkami napada svoje nasprotnike. Z davkoplačevalskim denarjem financirane odvetnike in tožilce, ki preiskujejo rusko vpletanje v predsedniške volitve leta 2016, je denimo davi označil za "nacionalno sramoto".