Revija Reporter
Svet

Melania in Donald Trump sta molila za vse verujoče žrtve teroristov

Biserka Karneža

3. maj. 2019 11:10 Osveženo: 11:11 / 03. 5. 2019

Deli na:

Donald in Melania Trump.

Profimedia

Prva dama Melania Trump je v prvomajskih dneh znova pritegnila pozornost. Ob Nacionalnem dnevu molitve je skupaj z možem Donaldom Trumpom gostila slavnostno večerjo v Beli hiši.

Na ta poseben dan so se zbrani gostje ter ameriški predsedniški par poklonili vsem žrtvam, ki so bile ubite v kalifornijski sinagogi, ob velikonočnem bombnem napadu na Šri Lanki ter v  pokolu v mošeji na Novi Zelandiji.

Ameriški predsednik Donald Trump je v govoru izpostavil, kako se verujoči po vsem svetu soočajo s strahotnimi tegobami in da se morajo civilizirani narodi združiti v boju proti  nasilju nad verujočimi.

V času spomina na verujoče žrtve nasilja so na spletnem  portalu Life  znova omenili projekt Melanie Trump, s katerim želi opozoriti na spletno nasilje  in na nevarnost drog.

Spomnili so na njene besede, izrečene ob  lanskoletnem največjem tedenskem zborovanju krščanskih študentov, ki ga je organizirala  Svobodna Univerza v Virginiji in kjer je prva dama  predstavila svoj projekt Be best.

Takrat je krščanskim študentom na vprašanje o tem, kako se njen sin Barron  spopada z družbenimi omrežji, povedala, da se raje kot za spletna omrežja odloča za šport: "Je super atlet."  

Študentje so še izvedeli, da  želi sina podučiti o dobrem in slabem: "Vedno mu povem, kako nevarne so droge, saj uničijo telo in zlomijo duha." Tudi mladim po vsej Ameriki je bilo tedaj namenjeno njeno glasno, vedno aktualno  sporocilo:"Ljubi sam sebe bolj kot droge."