vzajemna_pl_30.09.11 Svet24.si

Neverjetno! Vzajemna bo decembra znižala premijo ...

janez jansa dz (2) Svet24.si

Vlada v zapiranje države spet mimo ustave in ...

kate nekoc 1 Svet24.si

Kraljica išče čistilko, Kate pa rada reciklira

bojan pozar-pl Reporter.si

Propadli politik Bojan Požar sedi na dobrem ...

andrej vizjak Necenzurirano

Vse afere in sporni posli ministra Vizjaka

kmetija Njena.si

Kmetija: Nagrada za zaupanje je nož v hrbet

doncic 21 re Ekipa24.si

KAKŠNA LJUBEZEN!!! Dončić preprosto NE MORE ...

Svet

Kanclerski kandidat CDU/CSU Laschet je z očitki o finančnih škandalih napadel favorita Scholza

Deli na:
Kanclerski kandidat CDU/CSU Laschet  je z očitki o finančnih škandalih napadel favorita Scholza

Armin Laschet je kanclerski kandidat CDU/CSU - Foto: Reuters

Trije nemški kanclerski kandidati, krščanski demokrat Armin Laschet, socialdemokrat Olaf Scholz in kandidatka Zelenih Annalene Baerbock, so se v nedeljo zvečer soočili na drugem od treh velikih televizijskih soočenj. Laschet je napadel svojega glavnega tekmeca Scholza zaradi vrste finančnih škandalov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Če bi moj finančni minister delal tako kot vi, bi imeli velike težave," je Laschet očital Scholzu.

Kot primere, kjer naj Scholz ne bi izpolnjeval svojih dolžnosti finančnega ministra, je navedel nedavne preiskave v pisarnah finančnega ministrstva, obsežno goljufijo in stečaj družbe Wirecard ter davčni škandal Cum-Ex.

Scholz je na Laschetove navedbe odgovoril, da "po vaših vprašanji vidimo, kako nepošteni ste". Zavrnil je očitke in zatrdil, da je izboljšal nadzorne zmogljivosti ministrstva, poroča dpa.

Scholzu, ki si želi zagotoviti zmago svojim socialdemokratom (SPD), javnomnenjske raziskave sicer zaenkrat dobro kažejo. Socialdemokrati so v več anketah prehiteli krščanske demokrate (CDU).

Sodeč po javnomnenjski raziskavi, ki sta jo po soočenju objavili televizija ZDF in ARD, je bil v razpravi najbolj prepričljiv Sholz. V anketi ZDF jih je 46 odstotkov odgovorilo, da bi za kanclerja podprli Scholza, 28 odstotkov bi jih podprlo Lascheta.

Volitve v Nemčiji bodo 26. septembra. Če bo Scholzu uspelo zmagati, bo to velik preobrat za SPD, ki je v zadnjih letih doživljala volilne poraze, tako na ravni države kot nemških zveznih dežel, poroča dpa.

Loading...