Revija Reporter
Svet

Kako je koronavirus »uničil« Greto Thunberg

A. Ž.

29. feb. 2020 6:00

Deli na:

Greta Thunberg

Profimedia

Še nedolgo nazaj je bila glavna medijska tema Greta Thunberg in njene podnebne apokaliptične prerokbe. Zdaj pa se je njena podnebna histerija morala umakniti koronavirus-histeriji.

Ni minilo dolgo časa, odkar so se vsak petek zbirali (predvsem mladi) protestniki na tako imenovanih petkih za prihodnost, da bi opozarjali svet na apokalipso, ki nam menda grozi zaradi podnebnih sprememb.

Napovedi so bile, da nam zmanjkuje časa, da smo tako rekoč tik pred koncem človeštva, če ne bomo nemudoma postali vegani in se prenehali voziti avtomobili na bencin in dizel ter prevažati z letali.

No, potem pa je v kitajskem mestu Vuhan lani decembra udaril skrivnostni in smrtonosni koronavirus, ki se je v prihodnjih tednih razširil po vsem svetu in tako rekoč čez noč nagnal človeštvu strah v kosti.

Naenkrat so vsi pozabili na podnebno apokalipso, nova medijska tema je postala apokalipsa z imenom koronavirus.

Zgodba o dveh histerijah, tisti s podnebni in tisti s koronavirusom, kažeta, da ljudje ne morejo istočasno sprocesirati dveh apokaliptičnih histerij naenkrat. Greta Thunberg se je morala tako s svojo podnebno histerijo za nekaj časa posloviti.