GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Je princesa še živa? Dubajski emir je ugrabil in zaprl uporniško hčerko.

Deli na:
Je princesa še živa? Dubajski emir je ugrabil in zaprl uporniško hčerko.

Šejka Latifa - Foto: Twitter

Po objavi posnetkov dubajske princese Šejke Latife, da je zaprta proti svoji volji in da se boji za svoje življenje, je vladajoča družina v Dubaju včeraj sporočila, da za princeso "skrbijo doma". Združeni narodi so pred tem Združene arabske emirate pozvali, naj predložijo dokaze, da je Latifa živa, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Njena družina je potrdila, da za njeno visočanstvo skrbijo doma, podpirajo jo družina in zdravstveni delavci," je družina sporočila v izjavi, ki jo je objavilo veleposlaništvo Združenih arabskih emiratov v Londonu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Urad ZN za človekove pravice je včeraj Združene arabske emirate pozval, naj predloži dokaže, da je Latifa živa, je sporočila tiskovna predstavnica Liz Throssell.

Princesa Latifa je hči emirja Dubaja Mohameda bin Rašida al Maktuma, ki je podpredsednik in premier Združenih arabskih emiratov. V posnetkih, ki jih je v torek objavil britanski BBC, je opozorila, da je zaprta in da se boji za svoje življenje, odkar je spomladi leta 2018 skušala z jahto zbežati iz države.

Pri poskusu pobega so jo ujeli in na silo pripeljali nazaj v domovino. Od takrat se ni pojavila v javnosti. BBC je ob objavi posnetkov zapisal, da so najverjetneje nastali približno eno leto potem, ko so jo ujeli.

"Sem talka in to vilo so spremenili v zapor," je povedala mladenka v posnetku, ki ga je v torek objavil BBC. Posnetek s telefonom naj bi Latifa naredila v kopalnici, ki je po njenih besedah edina soba, ki jo lahko zaklene.

Njeno starejšo sestro Šamso so leta 2000 ugrabili v Cambridgu in vrnili v Dubaj, potem ko se je skušala umakniti iz družine. Več nevladnih organizacij je že zahtevalo njuno izpustitev.