sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 3. marca

mandarine Reporter.si

Prodajajo nam nevarno hrano (3.): turške ...

policijska ura, slovenija, ljubljana Svet24.si

Slovenci že več kot štiri mesece pod policijsko...

vojko-flis, ukc-maribor Necenzurirano

Prve sankcije v UKC Maribor: zdravnik iz Namibije ...

Poskočni muzikanti 2021 Odkrito.si

Bodo Poskočni odnehali zaradi odhoda Dejana? ...

10_sasa lendero 1 Odkrito.si

Kaj za vraga je 'fasala' Saša Lendero?

Svet

Je princesa še živa? Dubajski emir je ugrabil in zaprl uporniško hčerko.

Deli na:
Je princesa še živa? Dubajski emir je ugrabil in zaprl uporniško hčerko.

Šejka Latifa - Foto: Twitter

Po objavi posnetkov dubajske princese Šejke Latife, da je zaprta proti svoji volji in da se boji za svoje življenje, je vladajoča družina v Dubaju včeraj sporočila, da za princeso "skrbijo doma". Združeni narodi so pred tem Združene arabske emirate pozvali, naj predložijo dokaze, da je Latifa živa, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Njena družina je potrdila, da za njeno visočanstvo skrbijo doma, podpirajo jo družina in zdravstveni delavci," je družina sporočila v izjavi, ki jo je objavilo veleposlaništvo Združenih arabskih emiratov v Londonu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Urad ZN za človekove pravice je včeraj Združene arabske emirate pozval, naj predloži dokaže, da je Latifa živa, je sporočila tiskovna predstavnica Liz Throssell.

Princesa Latifa je hči emirja Dubaja Mohameda bin Rašida al Maktuma, ki je podpredsednik in premier Združenih arabskih emiratov. V posnetkih, ki jih je v torek objavil britanski BBC, je opozorila, da je zaprta in da se boji za svoje življenje, odkar je spomladi leta 2018 skušala z jahto zbežati iz države.

Pri poskusu pobega so jo ujeli in na silo pripeljali nazaj v domovino. Od takrat se ni pojavila v javnosti. BBC je ob objavi posnetkov zapisal, da so najverjetneje nastali približno eno leto potem, ko so jo ujeli.

"Sem talka in to vilo so spremenili v zapor," je povedala mladenka v posnetku, ki ga je v torek objavil BBC. Posnetek s telefonom naj bi Latifa naredila v kopalnici, ki je po njenih besedah edina soba, ki jo lahko zaklene.

Njeno starejšo sestro Šamso so leta 2000 ugrabili v Cambridgu in vrnili v Dubaj, potem ko se je skušala umakniti iz družine. Več nevladnih organizacij je že zahtevalo njuno izpustitev.

Loading...