hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

bruno-šulman, masterchef-2021 Odkrito.si

To nam je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec ...

Svet

Japonci podpisujejo peticijo za odpoved Olimpijskih iger

Deli na:
Japonci podpisujejo peticijo za odpoved Olimpijskih iger

Slika je simbolična. - Foto: osebni arhiv

Na Japonskem te dni poteka spletna peticija za odpoved poletnih olimpijskih iger v Tokiu, ki naj bi se v japonski prestolnici začele čez manj kot tri mesece. V dveh dneh jo je podpisalo že več kot 200.000 ljudi. Danes ima peticija, naslovljena tudi na predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomasa Bacha, že več kot 216.000 podpisov.

Pobudnik za peticijo na spletni strani change.org je bil japonski odvetnik Kenji Utsunomiya, naslovljen pa je "Odpovejte olimpijske igre v Tokiu, da zaščitimo naša življenja". Medtem naj bi izredne razmere v Tokiu in nekaterih drugih prefekturah zaradi naraščanja števila koronskih okužb podaljšali do konca meseca.

Gostiteljstvo poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger bo zahtevalo "veliko število zdravstvenih delavcev, dragocene vire, kot so zdravstvene ustanove in medicinska oprema, ter druge vire," obtožujoče piše v peticiji. "Zdravstveni sistem je že zelo napet. Ljudje so umirali na domovih, medtem ko so čakali na izpraznitev bolniških postelj. Covid ne grozi le našim življenjem, temveč tudi naši ekonomiji," še piše na spletni strani change.org.

Po navedbah tokijskih organizatorjev bo za olimpijske igre potrebnih 10.000 zdravstvenih delavcev. Nazadnje so prireditelji pozvali tudi k prostovoljnemu delu 500 dodatnih medicinskih sester in 200 športnih zdravnikov, kar je povzročilo javno ogorčenje na Japonskem, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Poleg tega so vladi premierja Yoshihideja Suge očitali izjemno počasno cepljenje prebivalstva. Za zdaj sta proti koronavirusu cepljena le dva odstotka japonske populacije.

Loading...