rok snežič, miha kordiš Svet24.si

FOTO: Rok Snežič v parlamentu z neustrezno masko...

nadija-bičkova, Kai Widdrington Svet24.si

Bo to Nadijo Bičkovo in njenega novega izbranca ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

daniel-granja Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz vara, poraščeni Daniel ...

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

Svet

Janša: Karkoli bo ta vlada predlagala, ljudje tega ne bodo sprejeli

Deli na:
Janša: Karkoli bo ta vlada predlagala, ljudje tega ne bodo sprejeli

Potrebujemo upravljavca države, ki bo imel kredibilnost in ki mu bodo ljudje zaupali. Sedanja vlada lahko predlaga karkoli, pa ljudje tega ne bodo sprejeli, ker je doslej dokazala, da samo govori, nič pa ne naredi, je ob včerajšnjem obisku poslanske skupine SDS na Koroškem poudaril predsednik stranke Janez Janša.

Potrebujemo upravljavca države, ki bo imel kredibilnost in ki mu bodo ljudje zaupali. Sedanja vlada lahko predlaga karkoli, pa ljudje tega ne bodo sprejeli, ker je doslej dokazala, da samo govori, nič pa ne naredi, je ob včerajšnjem obisku poslanske skupine SDS na Koroškem poudaril predsednik stranke Janez Janša.

Po Janševem mnenju je velika napaka, ker se vsa razprava o potrebnih protikriznih ukrepih osredotoča na pokojninsko reformo: "To je izključno trik, da bo pokojninska reforma ali pa sprememba zakona, ki je bila predlagana, rešila vse probleme, ki jih imamo."

"Pokojninska reforma je eden od reformnih ukrepov, ki ga bo morala Slovenija sprejeti v naslednjih letih, ampak ni prvi in ni najbolj prioriteten. Prava dilema je, kje med prioritetnimi ukrepi, ki jih je treba sprejeti, je pokojninska reforma," je opozoril Janša.

Kot je dejal prvi mož največje opozicijske stranke, je v času sedanje vlade "nastala trajna škoda, zato ker je vsaka stvar, ki se jo je spomnila vlada, dobila ime reforma: "Beseda reforma je popolnoma razvrednotena. Ni reforma, če ti zgolj malo popraviš pokojninskih sistem na izhodu, ne narediš pa nič na vhodu, kjer je bistveno."

Janša je vladi tudi očital, da ni izkoristila pripravljenosti tako politične opozicije kot socialnih partnerjev, vključno s sindikati, da konstruktivno sodelujejo pri pripravi resnega reformnega projekta. "Tudi če podaljšujete starostno dobo za upokojitev do 80. leta, vam v pogojih, ko ni dela, to ne bo nič pomagalo," je dejal Janša.

Po Janševih besedah Pahorjeva vlada že tretje leto zapored vsak mesec porabi 200 milijonov evrov več, kot pa uspe zbrati v proračunu. "Prav teh 200 milijonov je ključni razlog, da se v Sloveniji nekaj spremeni," je poudaril Janša. Kot je dodal, se vlada očitno ne zaveda, da je edini izhod iz krize prav ustvarjanje novih delovnih mest.

Slovenija, tako Janša, gre v nasprotno smer kot večina EU: "Če se v državi trend ta trenutek obrne v pravo smer, bo Slovenija potrebovala dve leti, da se vrne na razvojno raven iz časa pred krizo." Janša je še opozoril, da Slovenija ni zgolj v politični in gospodarski krizi, ampak tudi v globoki moralni krizi.

Predsedniku SDS sta se na javni tribuni v Dravogradu z naslovom EU raste, Slovenija še vedno v krču krize. Kje so rešitve?, pridružila tudi vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko in strankina poslanka Eva Irgl. Po besedah slednje je stanje v državi tako slabo, da se postavlja vprašanje, ali je Slovenija sploh še pravna in socialna država.

Irglova je menila, da Slovenija nujno potrebuje nekaj korenitih sprememb, da se bodo stvari začele premikati na bolje. Po njenih besedah se realnost Slovenije žal kaže v vse večji stiski posameznikov, splošni apatiji, korupciji, klientelizmu in tudi v krizi vrednot.

Z dravograjsko javno tribuno je poslanska skupina SDS tudi zaključila svoj obisk na Koroškem. Poslanci največje opozicijske stranke so opravili več kot 25 pogovorov s koroškimi župani, gospodarstveniki in drugo javnostjo.