nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

IS sestrelila letalo nad Sirijo in zajela jordanskega pilota

Deli na:
IS sestrelila letalo nad Sirijo in zajela jordanskega pilota

Foto: Reuters

Islamska država (IS) je danes nad severom Sirije sestrelila letalo, ki je bilo del koalicije pod vodstvom ZDA, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Islamski skrajneži so zatrdili, da so zajeli jordanskega pilota, kar je kasneje potrdila tudi Jordanija.

Kot je sporočil sirski observatorij s sedežem v Veliki Britaniji, ima potrjena poročila, da so pripadniki IS po sestrelitvi letala z raketo blizu mesta Raka zajeli (nesirskega) arabskega pilota.

Džihadisti v Raki so medtem na spletu objavili fotografije, na katerih je videti njihove borce, kako držijo zajetega pilota. Zraven so objavili napis, da je pilot Jordanec, razkrito je tudi njegovo ime. Sporočili so še, da so letalo sestrelili s toplotno vodeno raketo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Jordanska vojska je danes potrdila, da so džihadisti zajeli enega od njenih pilotov, potem ko je v Siriji strmoglavilo njegovo letalo. Razloga strmoglavljenja letala niso navedli.

Jordanija je sicer ena izmed držav, ki se je pridružila koaliciji pod vodstvom ZDA, ki izvaja letalske napade na položaje IS, ki je v zadnjih mesecih zavzela obsežna območja v Siriji in Iraku.

V Siriji v letalskih napadih na IS poleg Jordanije sodelujejo še Savdska Arabija, Združeni arabski emirati in Bahrajn. Napadom v Iraku pa so se pridružile Avstralija, Belgija, Velika Britanija, Kanada, Danska, Francija in Nizozemska.