nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. februarja

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

iva krajnc aljosa bagola 2 sašo radej Njena.si

Tako talentirana je hči Ive Krajnc Bagola in ...

nuša-rojs Njena.si

Nuša Rojs vrača udarec kot strastna zapeljivka

Svet

Iran: Na ukrajinsko letalo smo izstrelili dve raketi

Deli na:
Iran: Na ukrajinsko letalo smo izstrelili dve raketi

Ukrajinsko potniško letalo naj bi sestrelili Iranci. - Foto: Reuters/YouTube

Iranske oblasti so danes potrdile, da sta bili na ukrajinsko potniško letalo, ki ga je pred dvema tednoma pri Teheranu po pomoti sestrelila iranska revolucionarna garda, izstreljeni dve raketi. V tragediji je umrlo vseh 176 ljudi na krovu.

Iranska agencija za civilno letalstvo je danes sporočila, da še ni dobila pozitivnega odgovora iz Francije in ZDA za tehnično pomoč pri analizi črnih skrinjic sestreljenega letala.

Iranska revolucionarna garda je letalo družbe Ukrainian International Airlines po pomoti sestrelila 8. januarja kmalu po vzletu s teheranskega letališča. Incident se je zgodil le nekaj ur po iranskem napadu na vojaški oporišči v Iraku, v katerih so nameščeni tudi ameriški vojaki, kar je bilo maščevanje za ameriško likvidacijo vplivnega iranskega generala Kasema Solejmanija.

Iran se je po sestrelitvi letala znašel pod močnim pritiskom mednarodne javnosti, naj izvede celovito in transparentno preiskavo tragedije.


"Preiskovalci so ugotovili, da sta bili na letalo izstreljeni dve raketi Tor-M1," so v predhodnem poročilu navedli v iranski organizaciji za civilno letalstvo. Ob tem so dodali, da se preiskava nadaljuje, da bi ugotovili, kakšen vpliv sta imela izstrelka na nesrečo.

Iranske oblasti so s tem priznanjem potrdile poročanje ameriškega časnika New York Times, da sta bili na ukrajinsko letalo izstreljeni dve raketi. Časnik je objavil tudi videoposnetek, na katerem je videti dva izstrelka, ki zadeneta letalo.

Tor-M1 je raketa zemlja-zrak kratkega dosega, ki so jo razvili v nekdanji Sovjetski zvezi. Namenjena je za obrambo pred letali ali manevrirnimi raketami.

Iranske oblasti so sprva zanikale trditve zahodnih držav, da je bilo ukrajinsko letalo sestreljeno, nato pa so vendarle priznale tragično napako.

loading...
Loading...