stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Iračan v Nemčiji zaradi posilstva in umora 14-letnice obsojen na dosmrtno ječo

Deli na:
Iračan v Nemčiji zaradi posilstva in umora 14-letnice obsojen na dosmrtno ječo

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Sodišče v nemškem Wiesbadnu je danes zaradi lanskoletnega posilstva in umora 14-letne Susanne 22-letnega Iračana obsodilo na dosmrtno ječo. Sodnik je ob tem upošteval hudo težo zločina, zaradi česar je skoraj nemogoče, da bi Alija Bašarja po 15 letih prestane kazni predčasno izpustili iz zapora, poročajo tuje tiskovne agencije.

Proces zaradi nasilne smrti 14-letnice iz Mainza je trajal skoraj štiri mesece. Deželno sodišče pa je danes 22-letnika spoznalo krivega, da je pred več kot letom dni v gozdu v bližini Wiesbadna posilil in umoril Susanno. Truplo deklice so našli v bližini železniških tirov 6. junija lani po skoraj dveh tednih iskanja.

Kmalu po smrti Susanne je Bašar skupaj s svojo družino zbežal v domovino. Na severu Iraka, ki ga nadzorujejo Kurdi, so ga po nekaj dnevih ujeli in ga izročili nemški policiji. Primer je ponovno odprl ostro razpravo o begunski politiki v Nemčiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Z obsodbo je sodišče sledilo predlogu tožilstva, ki je Iračanu očitalo, da je Susanno zadavil, da bi s tem prikril posilstvo.

Bašar je ob začetku sojenja priznal, da je ubil 14-letno dekle, a zanikal posilstvo. Med drugim se je v svojih zadnjih besedah pred sodiščem opravičil mami Susanne. Proti Iračanu sicer poteka še ločeno sojenje zaradi domnevnega posilstva 11-letnice.