franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Indijske oblasti razmišljajo o smrtni kazni za posiljevalce

Deli na:
Indijske oblasti razmišljajo o smrtni kazni za posiljevalce

Foto: Reuters

Po krutem skupinskem posilstvu mlade Indijke na avtobusu, zaradi katerega so v New Delhiju včeraj protestirali že šesti dan, je indijski notranji minister dejal, da bodo oblasti razmislile o smrtni obsodbi storilcev. Za posilstvo je sedaj v državi zagrožena najvišja kazen dosmrtni zapor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Množično posilstvo se je zgodilo v nedeljo, ko je na avtobusu v New Delhiju šest pijanih moških posililo 23-letno študentko fizioterapije. Po posilstvu, med katerim so njo in njenega 28-letnega prijatelja tudi tepli s kovinsko palico, so ju vrgli iz vozečega avtobusa. Zaradi hudih notranjih poškodb je v kritičnem stanju v bolnišnici. Njeno stanje se sicer izboljšuje in je stabilno. Šest moških so prijeli.

Zaradi dogodka so v prestolnici New Delhi včeraj šesti dan zapored potekale demonstracije, na katerih zahtevajo večjo zaščito žensk in strožje kazni za posiljevalce, tudi smrtno kazen.

Na protestih, na katerih se je v središču mesta zbralo več tisoč ljudi, je prišlo do spopadov s policijo, ki je proti protestnikom, ki so hoteli priti do predsedniške palače, uporabila solzivec in vodne topove. Ranjenih je bilo 20 mladih protestnikov.

Notranji minister Sushil Kumar Shinde je nato napovedal, da bo vlada razmislila o višji kazni, torej smrtni, v tem "najredkejšem od redkih primerov posilstva". Protestnike je pozval, naj končajo proteste in jim zagotovil, da bo vlada storila vse, da bo država varnejša za ženske.

V 19-milijonski prestolnici je sicer letos glede na lani število posilstev naraslo za skoraj petino na 661, kar je največ med velemesti v Indiji.