Revija Reporter
Svet

Hrvatici in njenemu nečaku 32 let zapora za umor moža

STA

18. sep. 2012 5:00 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Splitsko sodišče je včeraj obsodilo 28-letno Slađano Novoselnik na 22 let zapora zaradi spodbujanja svojega mladoletnega ljubimca in nečaka k umoru soproga Domagoja Novoselnika lansko poletje v kraju Vrisnik na otoku Hvaru. Sodišče je 17-letniku prisodilo deset let zapora, kar je najvišja možna kazen za mladoletnike za tovrstna kazniva dejanja.

Po poročanju hrvaških medijev sta bila "usodna teta" Novoselnikova in 17-letni fant od avgusta 2008 v ljubezenski zvezi.

Mladoletnik je najprej priznal umor 32-letnega strica, in sicer v samoobrambi, potem ko naj bi ga ta napadel zaradi ljubosumja. Nato pa je na sojenju dejanje zanikal in odgovornost preložil na teto, na spletni strani navaja Večernji list.

Med sojenjem, ki je bilo zaprto za javnost, je prišlo na dan, da je Novoselnika v njegovi družinski hiši s kuhinjskim nožem umoril mladoletnik. Novoselnik je usodnega večera sedel za računalnikom, 17-letni fant pa se mu je približal izza hrbta in ga zabodel do smrti.

Za umor se je odločil, ker mu je njegova teta govorila, da jo soprog trpinči in da bi bila srečna, če ga ne bi bilo. Fant ji je nato obljubil, da bo "rešil problem".

Novoselnikova je na sodišču zatrdila, da je v času umora spala, potem ko je spila kozarec penine, ter da ni vedela, kaj se je zgodilo.