Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaški laburisti kazensko ovadili premiera Milanovića

Deli na:
Hrvaški laburisti kazensko ovadili premiera Milanovića

Foto: Reuters

Predsednik opozicijske stranke Hrvaški laburisti - stranka dela (HL) Dragutin Lesar je zaradi napovedi vlade, da bo nadaljevala privatizacijo državnega premoženja brez dovoljenja hrvaškega parlamenta, državnemu tožilstvu kazensko ovadil hrvaškega premiera Zorana Milanovića. Lesar ocenjuje, da Milanović svojih dolžnosti ne opravlja vestno.

Lesar je danes potrdil, da je Milanovića kazensko ovadil v četrtek. Spomnil je, da so laburisti od poletja vlado že nekajkrat opozorili, da bo morala pred nadaljevanjem privatizacije državnega premoženja saboru v potrditev predlagati strategijo o upravljanju z državnim premoženjem.

Ker vlada tega ni storila, je pa napovedala privatizacijo pomembnih državnih podjetij, kot sta Hrvaška poštna banka (HPB) in zavarovalnica Croatia osiguranje, se je Lesar odločil za kazensko ovadbo proti premieru. Spomnil je, da je na seznamu državnega premoženja 63 podjetij in 97 ustanov ter zemljišča, gozdovi in vode.

Lesar je povedal, da je nevestno opravljanje dolžnosti kaznivo dejanje. Ob tem je izrazil prepričanje, da se bo državno tožilstvo hitro odzvalo na njegovo ovadbo, ker gre za zaščito državnega premoženja.

Hrvaški premier, ki se danes mudi v Bruslju, ni želel komentirati Lesarjeve ovadbe. "Ne bom, sem resen človek, vsaj verjamem, da sem, lahko pa se pogovarjam z resnimi ljudmi," so izjavo Milanovića povzeli hrvaški mediji.