martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Svet

Hrvaški gasilci omejili požar pri Crikvenici

Deli na:
Hrvaški gasilci omejili požar pri Crikvenici

Foto: Reuters

Požar, ki je v ponedeljek zjutraj izbruhnil v kraju Selce pri Crikvenici, je v celoti pod nadzorom, je danes sporočil poveljnik reških gasilcev Hinko Mance. Kot je dodal, je manjše ognjene zublje še mogoče videti, vendar pa je gasilcem širjenje požara, ki je v ponedeljek grozil tudi naseljem, uspelo ustaviti.

Gasilci so danes uspeli velik požar na crikveniški rivieri lokalizirati šele, potem ko se je burja umirila in je gasilcem na terenu v dopoldanskih urah priskočilo na pomoč več letal za gašenje.

"Celotno območje požara je lokalizirano in pod nadzorom, vključno z dvema lokacijama na nedostopnem območju Bribira, kjer je letalom uspelo pogasiti še zadnje ognjene zublje," je izjavil Mance.

Po podatkih hrvaške državne uprave za zaščito in reševanje je pri gašenju sodelovalo okoli 350 gasilcev z različnih koncev države in približno sto vojakov, ki so se z ognjem borili vso noč.

Sicer so dopoldan za promet znova odprli jadransko magistralo, ki je bila od ponedeljka zaprta zaradi požara in gostega dima.

Zaradi požara so morali v ponedeljek za nekaj ur evakuirati tudi kamp v Selcih, zgorela pa je streha ena hiše ob jadranski magistrali.

Po domnevah policije je največji letošnji požar na hrvaški obali zagotovo posledica človeškega dejavnika. Niso pa potrdili ugibanj, da naj bi se ognjeni zublji razširili z dvorišča neke družinske hiše v Bribiru.

A medtem je zagorelo še v Škrljevu ob železniški progi proti Reki. Po navedbah gasilcev varnost ljudi ali njihovo premoženje za zdaj nista ogrožena.

loading...
Loading...