Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaški gasilci omejili požar pri Crikvenici

Deli na:
Hrvaški gasilci omejili požar pri Crikvenici

Foto: Reuters

Požar, ki je v ponedeljek zjutraj izbruhnil v kraju Selce pri Crikvenici, je v celoti pod nadzorom, je danes sporočil poveljnik reških gasilcev Hinko Mance. Kot je dodal, je manjše ognjene zublje še mogoče videti, vendar pa je gasilcem širjenje požara, ki je v ponedeljek grozil tudi naseljem, uspelo ustaviti.

Gasilci so danes uspeli velik požar na crikveniški rivieri lokalizirati šele, potem ko se je burja umirila in je gasilcem na terenu v dopoldanskih urah priskočilo na pomoč več letal za gašenje.

"Celotno območje požara je lokalizirano in pod nadzorom, vključno z dvema lokacijama na nedostopnem območju Bribira, kjer je letalom uspelo pogasiti še zadnje ognjene zublje," je izjavil Mance.

Po podatkih hrvaške državne uprave za zaščito in reševanje je pri gašenju sodelovalo okoli 350 gasilcev z različnih koncev države in približno sto vojakov, ki so se z ognjem borili vso noč.

Sicer so dopoldan za promet znova odprli jadransko magistralo, ki je bila od ponedeljka zaprta zaradi požara in gostega dima.

Zaradi požara so morali v ponedeljek za nekaj ur evakuirati tudi kamp v Selcih, zgorela pa je streha ena hiše ob jadranski magistrali.

Po domnevah policije je največji letošnji požar na hrvaški obali zagotovo posledica človeškega dejavnika. Niso pa potrdili ugibanj, da naj bi se ognjeni zublji razširili z dvorišča neke družinske hiše v Bribiru.

A medtem je zagorelo še v Škrljevu ob železniški progi proti Reki. Po navedbah gasilcev varnost ljudi ali njihovo premoženje za zdaj nista ogrožena.