Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaška zaradi koronavirusa postavila zabojnike za epidemiologe na dveh mejnih prehodih s Slovenijo

Deli na:
Hrvaška zaradi koronavirusa postavila zabojnike za epidemiologe na dveh mejnih prehodih s Slovenijo

Rupa, Hrvaška: Delavci na meji s Slovenijo postavljajo zabojnike za triažo potnikov ob koronavirusu - Foto: Bobo

Hrvaške oblasti so danes na skupnih mejnih prehodih s Slovenijo Rupa/Jelšane in Pasjak/Starod postavile zabojnike, kjer bodo naloge opravljali sanitarni inšpektorji in zdravniki epidemiologi. Gre za dodatne ukrepe zaradi pojava novega koronavirusa v več italijanskih deželah. Danes so prvo okužbo zabeležili tudi na Hrvaškem.

V zabojnikih bodo izvajali epidemiološko razvrščanje potnikov, za katere bodo ocenili, da bi po vstopu na Hrvaško potrebovali zdravniški nadzor, so danes pojasnili v policijski upravi s sedežem na Reki. Izbrali so mejna prehoda, preko katerih poteka večina cestnega prometa med Hrvaško in Italijo.

Iz štaba primorsko-goranske županije za nalezljive bolezni so dodali, da so tudi pred poslopjem zavoda za javno zdravstvo na Reki postavili šotor Rdečega križa, v katerem bodo sprejemali in pregledovali osebe, za katere je določen epidemiološki nadzor.

Na območju primorsko-goranske županije je pod nadzorom epidemiologov nekaj manj kot 30 oseb, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Na območju županije so določili tudi objekt, v katerem bodo morebitne zbolele osebe namestili v izolaciji, a točne lokacije niso želeli razkriti.

V reški kliniki za okužbe so v noči na torek prejeli devet oseb, ki so delale v eni od italijanskih tovarn, v kateri je bilo 20 okuženih delavcev. Laboratorijske preiskave so nocoj pokazale, da niso okuženi s koronavirusom in jih bodo spustili domov, so potrdili na Reki.

Medtem so danes v Zagrebu potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Gre za 26-letnika, ki je bil skupaj z dekletom prejšnji teden v Milanu na nogometni tekmi lige prvakov med Atalanto in Valencio. Po vrnitvi iz Milana je bil v prejšnji petek tudi na delovnem mestu v družbi Ericsson Nikola Tesla.

Poleg mlajšega moškega so zaradi suma okužbe s koronavirusom v izolaciji v Zagrebu še štiri osebe, so potrdile hrvaške zdravstvene oblasti.