Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hojs znova udaril na twitterju, Nizozemcu sporoča, naj pomete pred domačim pragom

Deli na:
Hojs znova udaril na twitterju, Nizozemcu sporoča, naj pomete pred domačim pragom

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. - Foto: STA

Po strelskem napadu na nizozemskega novinarja Petra R. de Vriesa, ki se zdaj bori za življenje, se je slovenski notranji minister Aleš Hojs na twitterju lotil evropskega komisarja iz Nizozemske Fransa Timmermansa, ki je prejšnji teden kritiziral Janšev napad na slovensko sodstvo.

"V Amsterdamu ustrelili nizozemskega preiskovalnega novnarja. Grozljivo in zavržno dejanje, ki ga najostreje obsojam. Timmermans bo moral začeti pometati pred domačim pragom," je tvitnil Hojs.

Slednji je bil v preteklih dneh sam tarča kritik zaradi izjave novinarjem o "svinji" iz Bruslja - sprva se je sumilo, da misli Timmermansa, ki je odmevno bojkotiral skupinsko fotografiranje slovenske vlade in evropske komisije in pri tem izjavil, da ni hotel biti na isti fotografiji kot slovenski premier Janez Janša.

Hojs pravi, da s svinjo ni ciljal na Nizozemca, a da mu bojkota, ki je spravil v zadrego Janšo in slovensko vlado, ni odpustil, kaže tudi njegov tvit.

Odmevi nanj so bili siloviti. Precej tviterašev mu je očitalo, da meša različne stvari in da z očitkom Timmermansu razvrednoti svoje obsojanje napada na novinarja.No, našoi so se tudi taki, ki so Hojsa vzeli v bran, češ da v Sloveniji novinarjev ne streljajo.


Nizozemskega novinarja Petra R. de Vriesa je moški v torek ustrelil na ulici, ko je zapuščal televizijsko studio. Pri tem je utrpel utrpel hude poškodbe, saj ga je med drugim ustrelil v glavo. Njegovo življenje je še vedno ogroženo. Policija je aretirala tri osumljence, med njimi naj bi bil tudi domnevni strelec. De Vries je vodilni preiskovalni novinar v državi s področja kriminala.