EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Svet

Hojs znova udaril na twitterju, Nizozemcu sporoča, naj pomete pred domačim pragom

Deli na:
Hojs znova udaril na twitterju, Nizozemcu sporoča, naj pomete pred domačim pragom

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. - Foto: STA

Po strelskem napadu na nizozemskega novinarja Petra R. de Vriesa, ki se zdaj bori za življenje, se je slovenski notranji minister Aleš Hojs na twitterju lotil evropskega komisarja iz Nizozemske Fransa Timmermansa, ki je prejšnji teden kritiziral Janšev napad na slovensko sodstvo.

"V Amsterdamu ustrelili nizozemskega preiskovalnega novnarja. Grozljivo in zavržno dejanje, ki ga najostreje obsojam. Timmermans bo moral začeti pometati pred domačim pragom," je tvitnil Hojs.

Slednji je bil v preteklih dneh sam tarča kritik zaradi izjave novinarjem o "svinji" iz Bruslja - sprva se je sumilo, da misli Timmermansa, ki je odmevno bojkotiral skupinsko fotografiranje slovenske vlade in evropske komisije in pri tem izjavil, da ni hotel biti na isti fotografiji kot slovenski premier Janez Janša.

Hojs pravi, da s svinjo ni ciljal na Nizozemca, a da mu bojkota, ki je spravil v zadrego Janšo in slovensko vlado, ni odpustil, kaže tudi njegov tvit.

Odmevi nanj so bili siloviti. Precej tviterašev mu je očitalo, da meša različne stvari in da z očitkom Timmermansu razvrednoti svoje obsojanje napada na novinarja.No, našoi so se tudi taki, ki so Hojsa vzeli v bran, češ da v Sloveniji novinarjev ne streljajo.


Nizozemskega novinarja Petra R. de Vriesa je moški v torek ustrelil na ulici, ko je zapuščal televizijsko studio. Pri tem je utrpel utrpel hude poškodbe, saj ga je med drugim ustrelil v glavo. Njegovo življenje je še vedno ogroženo. Policija je aretirala tri osumljence, med njimi naj bi bil tudi domnevni strelec. De Vries je vodilni preiskovalni novinar v državi s področja kriminala.

Loading...