Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi Janševega "neokusnega" tvita je nizozemski premier Rutte protestiral pri slovenski veleposlanici

Deli na:
Zaradi Janševega "neokusnega" tvita je nizozemski premier Rutte protestiral pri slovenski veleposlanici

Mark Rutte - Foto: Profimedia

Nizozemski premier Mark Rutte je danes obsodil "neokusen tvit Janeza Janše" glede evropskih poslancev. Na Twitterju je sporočil, da je nizozemska vlada obsodbo tega zapisa posredovala tudi slovenski veleposlanici v Haagu Sanji Štiglic.

"Neokusen tvit Janeza Janše glede evropskih poslancev. Obsojam ga najostreje možno. Vlada je to stališče ravnokar poslala tudi slovenski veleposlanici v Haagu," je tvitnil Rutte.

Janša je v minulih dneh objavil in poobjavil več tvitov, ki so bili kritični do misije Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev, ki pod vodstvom Sophie in 't Veld v Sloveniji preverja stanje na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji. Večina jih je uperjena predvsem proti in 't Veldovi v smislu, da je misija dejansko namenjena rušenju slovenske vlade, ki jo vodi Janša.

Najbolj pa je Janša Evropo razburil s tvitom, ki ga je kasneje sicer izbrisal, a so uporabniki naredili posnetke zaslona, na katerem je fotografija s "13 od 226 znanih lutk Sorosa v Evropskem parlamentu". Med njimi je tako in 't Veldova kot celo pokojni evropski poslanec in nekdanji predsednik stranke evropskih liberalcev (Alde) Hans van Baalen.

Mnogi evropski poslanci so se odzvali z ogorčenjem, ker da Janša širi teorije zarote in spodbuja antisemitizem. Milijarder in filantrop George Soros, ki je trn v peti skranjim desničarjem, je namreč madžarski Jud, ki je preživel holokavst. Poleg tega so Janšo obtožili, da njegov tvit kaže na pomanjkanje pietete do preminulega van Baalna.

Tudi predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli je Janšo pozval, naj preneha napadati evropske poslance.