Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Svet

Heinz-Christian Strache se je vrnil na njemu nesrečno Ibizo

Deli na:
Heinz-Christian Strache se je vrnil na njemu nesrečno Ibizo

Foto: SPIEGEL/Süddeutsche Zeitung - Posnetek, v katerem Strache domnevni ruski bogatašinji obljublja vpliv na medije.

Nekdanji avstrijski podkancler Heinz-Christian Strache se je vrnil, vendar ne v politiko, ampak na otok Ibiza, kjer si je s spornimi dogovori poleti 2017 uničil svojo nadaljnjo politično kariero. Nekdanjega predsednika svobodnjakov (FPÖ) so po pisanju avstrijskih časnikov skupaj z njegovo družino v četrtek videli, ko je prispel na balearski otok.

"Da, tako kot vsako leto sem s svojo družino, ženo Philippo in svojimi tremi otroki, kot že 17 let tudi letos spet na Ibizi. Ker Ibiza je vedno vredna potovanja," je dejal Strache za časnik Österreich.

Časnik Kronen Zeitung, ki je igral pomembno vlogo v aferi Ibiza, pa je zgodbo naslovil z besedami "Strache se je vrnil na kraj zločina", poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Strache je z vseh položajev v avstrijski politiki odstopil sredi maja, ko se je v javnosti pojavil videoposnetek iz leta 2017, ki je nastal na Ibizi. Na videoposnetku Strache domnevni nečakinji ruskega oligarha obljublja vladne posle v zameno za pomoč pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami, po katerim so svobodnjaki vstopili v vladajočo koalicijo z ljudsko stranko. Med drugim omenja tudi načine, kako bi lahko prevzeli nadzor nad Kronen Zeitung.

Njegov odstop je sprožil verižno reakcijo, na koncu katere je parlament izglasoval nezaupnico manjšinski vladi pod vodstvom predsednika ljudske stranke Sebastiana Kurza. Nove predčasne volitve v Avstriji bodo 29. septembra.

Loading...