peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

Heinz-Christian Strache se je vrnil na njemu nesrečno Ibizo

Deli na:
Heinz-Christian Strache se je vrnil na njemu nesrečno Ibizo

Posnetek, v katerem Strache domnevni ruski bogatašinji obljublja vpliv na medije. - Foto: SPIEGEL/Süddeutsche Zeitung

Nekdanji avstrijski podkancler Heinz-Christian Strache se je vrnil, vendar ne v politiko, ampak na otok Ibiza, kjer si je s spornimi dogovori poleti 2017 uničil svojo nadaljnjo politično kariero. Nekdanjega predsednika svobodnjakov (FPÖ) so po pisanju avstrijskih časnikov skupaj z njegovo družino v četrtek videli, ko je prispel na balearski otok.

"Da, tako kot vsako leto sem s svojo družino, ženo Philippo in svojimi tremi otroki, kot že 17 let tudi letos spet na Ibizi. Ker Ibiza je vedno vredna potovanja," je dejal Strache za časnik Österreich.

Časnik Kronen Zeitung, ki je igral pomembno vlogo v aferi Ibiza, pa je zgodbo naslovil z besedami "Strache se je vrnil na kraj zločina", poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Strache je z vseh položajev v avstrijski politiki odstopil sredi maja, ko se je v javnosti pojavil videoposnetek iz leta 2017, ki je nastal na Ibizi. Na videoposnetku Strache domnevni nečakinji ruskega oligarha obljublja vladne posle v zameno za pomoč pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami, po katerim so svobodnjaki vstopili v vladajočo koalicijo z ljudsko stranko. Med drugim omenja tudi načine, kako bi lahko prevzeli nadzor nad Kronen Zeitung.

Njegov odstop je sprožil verižno reakcijo, na koncu katere je parlament izglasoval nezaupnico manjšinski vladi pod vodstvom predsednika ljudske stranke Sebastiana Kurza. Nove predčasne volitve v Avstriji bodo 29. septembra.

loading...
Loading...