Revija Reporter
Svet

Grozljivka: Migrant vpričo množice ljudi z nožem hladnokrvno umoril svojo enoletno hčerko

A. Ž.

14. apr. 2018 6:00 Osveženo: 6:53 / 14. 4. 2018

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Nemčija je zgrožena. Sredi belega dneva je 33-letni moški z nožem na hamburški železniški postaji z nožem napadel svojo 34-letno nekdanjo ženo Sandro in njuno enoletno hčerko Mariam.

Mala Mariam je izkrvavela že na kraju napada, Sandro pa so pripeljali v bolnišnico, kjer je podlegla poškodbam. Napad se je zgodil vpričo šokirane množice ljudi. Po napadu je napadalec zbežal in odvrgel nož v koš za smeti. Pozneje je sam poklical policijo, ki ga je nato aretirala.

Zaradi napada je za nekaj časa zastal ves mestni železniški promet v Hamburgu.

Napadalec je Mourtala M. iz afriške države Niger. Pred leti je iz Afrike čez sredozemsko morje prišel na italijanski otok Lampedusa. Od tu je kot begunec aprila 2013 prišel v Hamburg, piše nemški časnik Bild.

V Nemčiji se je zapletel z domačinko Sandro in se z njo poročil. Rodila se jima je hčerka Mariam. Prav ta je postala po njuni ločitvi jedro spora. Ker je sodišče pred dnevi nakazalo, da bo hčerko dodelilo Sandri, se je je Mourtala odločil za umor lastne hčerke in nekdanje žene.

Umorjena Sandra je imela poleg Mariam otroke še iz prejšnjih razmerij (mediji ne navajajo točnega njenih otrok števila), za katere zdaj skrbijo socialne službe.