Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

cumming Svet24.si

Znani britanski igralec vrnil svoj viteški red ...

sds, janez janša, Necenzurirano

To je slovenski Watergate. Kaj bomo zdaj? ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

love, pamela Odkrito.si

Posiljena pri rosnih 12-ih ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Greta Thunberg za rešetkami: poglejte, kako so jo odnesli policisti (VIDEO)

Deli na:
Greta Thunberg za rešetkami: poglejte, kako so jo odnesli policisti (VIDEO)

Švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg je med aktivisti, ki jih je nemška policija prijela blizu rudnika lignita Garzweiler na zahodu Nemčije, nekaj kilometrov od vasi Lützerath, kjer že več dni potekajo podnebni protesti proti rušenju te vasi zaradi širjenja premogovnika.

Tiskovna predstavnica policije je potrdila, da so Greto in druge aktiviste med protesti odpeljali policisti in da so sedaj pridržani. Odločitev o nadaljnjih ukrepih bodo sprejeli pozneje, niso pa uradno aretirani, je dodala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Greta Thunberg se protestov udeležuje že več dni. Med drugim je bila med protestniki, ki jih je policija fizično odstranila iz vasi Lützerath, ki so jo zaradi nasprotovanja širitvi tamkajšnjega premogovnika več dni zasedali podnebni aktivisti.

Policisti so v ponedeljek iz enega od predorov v vasi evakuirali še zadnja dva protestnika. Vas, ki je v lasti energetskega velikana RWE, bodo zdaj podrli in naredili prostor za predvideno širitev.

Pri RWE pričakujejo, da bo rušenje vasi trajalo približno osem do deset dni, premog pa naj bi na območju začeli kopati marca ali aprila.