900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grenko slovo in slaba ocena za Melanio, ob tem pa še hud očitek: Kri ima na svojih rokah!

Deli na:
Grenko slovo in slaba ocena za Melanio, ob tem pa še hud očitek: Kri ima na svojih rokah!

Melania Trump - Foto: Reuters

Le še en dan loči Ameriko od novega predsednika v Beli hiši, 20. januar je namreč dan, ko bo Joe Biden prisegel svoj štiriletni predsedniški mandat. Zato je to seveda čas, ko se ocenjuje preteklost, preden se začne prihodnost. CNN je v najnovejši anketi ugotovil, da Melania Trump zapušča Belo hišo kot najslabše ocenjena prva dama. V zadnjem času je še dodatno izgubila na priljubljenosti. Vsaj po mnenju CNN-a.

Kar 47 odstotkov ljudi je podalo oceno, da s prvo damo niso zadovoljni. To je najnižja številka od februarja 2016, ko je CNN prvič izvedel anketo. 12 odstotkov vprašanih svojega mnenja ni podalo. Najvišji rejting oziroma oceno je imela maja 2018, ko jo je 57 % vprašanih ocenilo pozitivno. To je bilo po prvi državniški večerja zakoncev Trump, Melania Trump pa se je v Teksasu udeležila pogreba Barbare Bush, a takrat brez moža Donalda. Po njenem obisku Afrike decembra istega leta pa se je njena ocena močno znižala: le za 43 % je bila dobro ocenjena, za 36 % pa nepriljubljena.

Po anketi CNN-a je denimo Michelle Obama zapustila Belo hišo z visoko oceno: kar 69 % anketiranih jo je ocenilo pozitivno. Je pa zato za Melanio vsaj ena tolažba, da je še vedno precej bolje ocenjena kot njen mož Donald Trump.

Njena nekdanja prijateljica in sodelavka Stephanie Winston Wolkoff je do Melanie še bolj ostra kot splošna javnost. Prvi dami je očitala, da, tako kot njen soprog in predsednik Donald Trump, ne spoštuje demokracije. K temu jo je spodbudil napad Trumpovih privržencev na ameriški kongres, ki je terjel pet življenj. Tudi Melania ima kri na svojih rokah, obtožuje Winston Wolkoffova prvo damo.

Anketa je bila letos opravljena na 1003 osebah, ki so jih poklicali na stacionarni ali mobilni telefon.