mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Svet

Greenpeace očita CDU: Ne ščitite božje kreacije, ne zaslužite si naziva krščanski

Deli na:
Greenpeace očita CDU: Ne ščitite božje kreacije, ne zaslužite si naziva krščanski

Foto: Twitter/Greenpeace

Aktivisti nevladne organizacije Greenpeace so nemškim krščanskim demokratom (CDU) včeraj vrnili rdečo črko C, ki so jo ukradli na sedežu stranke v Berlinu. Nevladniki so stranki očitali, da ni storila dovolj, da bi zaščitila božje stvarstvo, zaradi česar so ji odvzeli naziv krščanska, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Greenpeace je pred tednom in pol s sedeža CDU odnesel okoli dva metra visoko črko C. Kraja jim je uspela, potem ko so se preoblekli v serviserje, ki naj bi prenovili ogromen logotip. Akcijo so izvedli na dan, ko je vodstvo CDU zasedalo v nemškem Leipzigu.

V nevladni organizaciji so pojasnili, da črka C v kratici stranke predstavlja krščanstvo, a CDU s svojo uničujočo podnebno politiko ne ščiti božje kreacije. Preostali črki - DU, kar v nemščini pomeni 'ti' - so dopolnili s plakatom, na katerem je pisalo: "moraš ščititi podnebje".

V veliko črko C preoblečeni aktivist je med drugim poskusil vstopiti na kongres CDU v Leipzigu 22. novembra. Nevladniki so C nesli tudi na več drugih krajev, med drugim v cerkev v vasi, ki jo ogroža bližnji rudnik.

Včeraj so aktivisti originalno ukradeno črko vrnili, v CDU pa niso prisluhnili njihovim zahtevam, da bi z evangeličanskim pastorjem ob tej priložnosti zmolili molitev za Zemljo. Greenpeace je namreč zahteval prisotnost fotografov in poziranje ob ukradeni črki. "PR in kraval namesto krščanskega zgleda - to nima nič opraviti s C," je dejal vodja poslanske skupine CDU v spodnjem domu nemškega parlamenta Stefan Hennewig.

Hennewig in še nekaj sodelavcev stranke je tako znak odneslo z odra pred sedežem CDU v notranjost. Tam je sicer napis že izpopolnjen z novo prvo črko. Tako imajo sedaj v stranki rezervo.

Loading...