horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Greenpeace očita CDU: Ne ščitite božje kreacije, ne zaslužite si naziva krščanski

Deli na:
Greenpeace očita CDU: Ne ščitite božje kreacije, ne zaslužite si naziva krščanski

Foto: Twitter/Greenpeace

Aktivisti nevladne organizacije Greenpeace so nemškim krščanskim demokratom (CDU) včeraj vrnili rdečo črko C, ki so jo ukradli na sedežu stranke v Berlinu. Nevladniki so stranki očitali, da ni storila dovolj, da bi zaščitila božje stvarstvo, zaradi česar so ji odvzeli naziv krščanska, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Greenpeace je pred tednom in pol s sedeža CDU odnesel okoli dva metra visoko črko C. Kraja jim je uspela, potem ko so se preoblekli v serviserje, ki naj bi prenovili ogromen logotip. Akcijo so izvedli na dan, ko je vodstvo CDU zasedalo v nemškem Leipzigu.

V nevladni organizaciji so pojasnili, da črka C v kratici stranke predstavlja krščanstvo, a CDU s svojo uničujočo podnebno politiko ne ščiti božje kreacije. Preostali črki - DU, kar v nemščini pomeni 'ti' - so dopolnili s plakatom, na katerem je pisalo: "moraš ščititi podnebje".

V veliko črko C preoblečeni aktivist je med drugim poskusil vstopiti na kongres CDU v Leipzigu 22. novembra. Nevladniki so C nesli tudi na več drugih krajev, med drugim v cerkev v vasi, ki jo ogroža bližnji rudnik.

Včeraj so aktivisti originalno ukradeno črko vrnili, v CDU pa niso prisluhnili njihovim zahtevam, da bi z evangeličanskim pastorjem ob tej priložnosti zmolili molitev za Zemljo. Greenpeace je namreč zahteval prisotnost fotografov in poziranje ob ukradeni črki. "PR in kraval namesto krščanskega zgleda - to nima nič opraviti s C," je dejal vodja poslanske skupine CDU v spodnjem domu nemškega parlamenta Stefan Hennewig.

Hennewig in še nekaj sodelavcev stranke je tako znak odneslo z odra pred sedežem CDU v notranjost. Tam je sicer napis že izpopolnjen z novo prvo črko. Tako imajo sedaj v stranki rezervo.

loading...
Loading...