zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Googlov doodle v mavričnih barvah pred olimpijskimi igrami

Deli na:
Googlov doodle v mavričnih barvah pred olimpijskimi igrami

Spletni brskalnik Google ima danes za logotip v iskalniku mavrično zastavo in opozarja na pravice homoseksualcev med olimpijskimi igrami, ki se danes začenjajo v ruskem Sočiju. Google poudarja enakost športnikov ne glede na njihovo spolno usmerjenost.

"Ukvarjanje s športom je človekova pravica. Vsak posameznik mora imeti možnost športnega udejstvovanja, brez diskriminacije in v olimpijskem duhu, kar je mogoče doseči le z medsebojnim razumevanjem v duhu prijateljstva, solidarnosti in fair-playa," je Google pod mavrično zastavo povzel olimpijsko listino.

Google dodatnih podrobnosti svojega protesta ne navaja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. S klikom na prirejeni logotip pa se odprejo novice, povezane z olimpizmom in pravicami športnikov v olimpijski listini.

Google je z doodlom jasno obsodil opozorila namestnika predsednika ruske vlade Dmitrija Kozaka športnikom in obiskovalcem olimpijskih iger, da jim ruska zakonodaja kot tudi olimpijska listina prepovedujeta propagando gejevskih pravic. Ob novem zakonu, ki prepoveduje širjenje gejevske propagande med mladimi je Kozak ponovil tudi, da se homoseksualci v Rusiji ne soočajo z diskriminacijo, še poroča AFP.

ZDA so v svojo olimpijsko delegacijo vključile športnike homoseksualce in s tem sporočile, da ne podpirajo diskriminacije, so še zapisali pri AFP. Pred uradno otvoritvijo iger, je včeraj k preprečevanju napadov na homoseksualce pozval tudi generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon.