pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Gazo pretresla vrsta eksplozij

Deli na:
Gazo pretresla vrsta eksplozij

Foto: Reuters

Območje Gaze je v noči na danes pretresla vrsta eksplozij. Po navedbah tamkajšnjih varnostnih organov in očividcev so bili tarče napadov avtomobili in hiše voditeljev gibanja Fatah. Med drugim je eksplodiralo tudi na odru, ki so ga postavili za proslavo ob deseti obletnici smrti palestinskega voditelja Jaserja Arafata prihodnji teden.

Najmanj deset eksplozij je povzročilo gmotno škodo, medtem ko ranjenih po dosedanjih podatkih ni bilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Fatahu so odgovornost zanje že pripisali rivalskemu, bolj skrajnemu palestinskemu gibanju Hamas, ki od leta 2007 vlada v Gazi. Fatah palestinskega predsednika Mahmuda Abasa medtem še naprej vlada na Zahodnem bregu. Gibanji sta sicer junija letos oblikovali vlado narodne enotnosti, a napetosti med njima v zadnjem času znova naraščajo.

Palestinski premier Rami Hamdala je zaradi napadov že odpovedal za soboto načrtovani obisk v Gazi, kjer naj bi se sestal z visoko zunanjepolitično predstavnico EU Federico Mogherini. Ta je danes v Jeruzalemu začela tridnevni obisk v Izraelu in na palestinskih ozemljih. Mogherinijeva naj bi vsaj zaenkrat načrtov ne spremenila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.