alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

nika dominik vstopna Njena.si

Nika razkrila razplet in zmagovalca šova Kmetija?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Svet

Francoske sile ubile vodjo IS velike Sahare

Deli na:
Francoske sile ubile vodjo IS velike Sahare

Adnan Abu Valid al Sahravi - Foto: Posnetek zaslona

V operaciji francoskih sil je bil ubit vodja skrajne skupine Islamska država velike Sahare (ISGS) Adnan Abu Valid al Sahravi, je danes na Twitterju sporočil francoski predsednik Emmanuel Macron. Drugih podrobnosti o operaciji ni objavil.

"Francoske sile so nevtralizirale vodjo skrajne skupine Islamska država velike Sahare Adnana Abuja Valida al Sahravija. Gre za nov velik uspeh v našem boju proti terorističnim skupinam v Sahelu," je Macron zgodaj davi zapisal na Twitterju.

Dodal je, da je Francija v mislih z vsemi junaki, ki so za Francijo umrli v Sahelu, žalujočimi družinami in ranjenimi. "Njihovo žrtvovanje ni zaman. Z našimi afriškimi, evropskimi in ameriškimi partnerji bomo nadaljevali ta boj," je še zapisal francoski predsednik.


Francoska obrambna ministrica Florence Parly je ob tem zapisala, da je bil al Sahravi ubit v napadu francoskih sil Barkhane, ki delujejo v Sahelu. "To je bil odločilen udarec proti tej teroristični skupini. Naš boj se nadaljuje," je dodala na Twitterju.

Vodja džihadistov je med drugim odgovoren za smrt šestih francoskih humanitarnih delavcev in njihovih nigrskih sodelavcev v Nigru avgusta lani. ZDA so ga iskale zaradi napada v Nigru oktobra 2017, v katerem so bili ubiti štirje pripadniki ameriških specialnih sil in štirje nigrski vojaki. ZDA so za informacije o lokaciji al Sahravija ponujale pet milijonov ameriških dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Al Sahravi je skupino Islamska država širše Sahare vzpostavil leta 2015. Skupino krivijo za večino džihadističnih napadov v Maliju, Nigru in Burkina Fasu. Izvedla je več napadov na civiliste in vojake na območju. Pred tem je bil tudi član teroristične mreže Al Kaida Islamskega Magreba.

Loading...