stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francija prepovedala protivladne proteste

Deli na:
Francija prepovedala protivladne proteste

Foto: Getty Images

Francoska policija je danes iz varnostnih razlogov prepovedala za četrtek načrtovane protivladne proteste v Parizu. Protesti sindikatov so v prvi vrsti uperjeni proti reformi trga dela, ki jo namerava izvesti vlada pod vodstvom predsednika Francoisa Hollanda.

Policija je v izjavi za javnost sporočila, da ni imela druge izbire, kot da prepove demonstracije, saj so se prejšnja tovrstna zborovanja v prejšnjih dneh sprevrgla v nasilne izgrede, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prejšnjo sredo na zadnjih velikih demonstracijah proti reformi trga dela je bilo na primer v izgredih več sto zamaskirancev, proti katerim je morala policija uporabiti vodne topove in solzivec, ranjenih okoli 40 ljudi, več deset pa so jih aretirali.

Že pred temi prizori pa je Hollande tudi v luči zagotavljanja varnosti na evropskem nogometnem prvenstvu, ki ga gosti Francija, in ob soočanju s terorističnimi grožnjami zagrozil s prepovedjo demonstracij, če bi prišlo do nasilja.

Hollandova socialistična vlada sicer poskuša doseči sprejetje reforme trga dela, da bi znižala visoko stopnjo brezposelnosti. A kritiki trdijo, da je reforma naklonjena interesom delodajalcev, zato so v zadnjih mesecih po državi potekali številni protesti in stavke. Vlada vseeno napoveduje, da bo vztrajala pri reformi, ne glede na proteste.