Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francija je ogorčena: 15-letnik je učiteljici grozil s "pištolo" (VIDEO)

Deli na:
Francija je ogorčena: 15-letnik je učiteljici grozil s "pištolo" (VIDEO)

Dijak je učiteljici grozil z lažno pištolo. - Foto: Twitter

Francija je ogorčena zaradi incidenta v srednji šoli v pariškem predmestju Creteil, kjer je najstnik učiteljici grozil z lažno pištolo. Dogodek so posneli in na spletnih omrežjih objavili sošolci 15-letnika, proti kateremu so zaradi hujšega nasilnega dejanja v nedeljo uvedli preiskavo. Mladeniča so nato izpustili na prostost.

Incident, ki se je v težavnem predmestju na jugovzhodu Pariza pripetil v četrtek, je odjeknil vse do francoskega državnega vrha. Med drugim so ga obsodili predsednik Emmanuel Macron in njegovi ministri, pa tudi opozicija.

Časnik Le Parisien je poročal, da je dijak priznal, da je proti učiteljici usmeril lažno pištolo. Vse skupaj naj bi bilo mišljeno kot šala, je še povedal mladenič, ki po lastnih besedah ni vedel, da so ga posneli, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Fant se je v spremstvu očeta v petek sam predal policiji, učiteljica je prav tako v petek proti njemu podala prijavo.


Na videoposnetku je videti, kako fant stoji ob sedeči učiteljici in pri tem opleta z orožjem, ki se je izkazalo za zračno pištolo. "Zapisali ste, da manjkam. Napišite, da sem navzoč," nato na posnetku vpije mladenič, medtem ko skuša njegov sošolec podpreti njegovo zahtevo. Učiteljica na posnetku je ob tem videti bolj utrujena kot prestrašena in ves čas še naprej dela na svojem prenosnem računalniku ter z ostalimi učenci izmenja nekaj besed, ki jih ni slišati.

Po poročanju Le Parisiena je bil najstnik jezen na učiteljico, ker ga je zapisala kot manjkajočega, čeprav je pouk zgolj zamudil. Policija je prav tako zaslišala drugega najstnika, ki ga sumijo, da je lažno orožje prinesel v šolo.



Francoski minister za izobraževanje Jean-Michel Blanquer in notranji minister Christophe Castaner sta v nedeljo v skupni izjavi navedla, da bosta ta teden sklicala srečanje na najvišji ravni, na katerem bodo razpravljali, kako končati nasilje v šolah na območjih, kjer ima prebivalstvo nizke dohodke.

Predsednik Macron pa je v soboto na Twitterju poudaril, da je groziti učitelju nesprejemljivo, in dodal, da je ministrom naročil, naj sprejmejo vse potrebne ukrepe, da se takšen incident ne bo ponovil.

V Franciji doslej niso bili priča strelskim pohodom po šolah, do kakršnih prihaja v ZDA in tudi ponekod na severu Evrope.