Revija Reporter
Svet

»F...ing Trump!« Razkačena Hillary Clinton je vulgarno ozmerjala »ogabnega« Donalda Trumpa

Reporter

25. apr. 2018 6:00

Deli na:

Donald Trump in Hillary Clinton

Med pripravami na debato z Donaldom Trumpom leta 2016 je Hillary Clinton izgubila živce in si dala duška z besnim zmerjanjem svojega tekmeca, v knjigi o predsedniških volitvah 2016 piše novinarka New York Timesa Amy Chozick.

Clintonova naj bi bila frustrirana in slabe volje zaradi skrbi njene kampanje, da se volivcem ne zdi dovolj »avtentična«. V javnosti si le ni mogla privoščiti razkriti, kaj si dejansko misli o Trumpu, ki ga je prezirala, zato si je duška dala med pripravami na televizijsko soočenje s tekmecem.

V nekem trenutku se ni mogla več zadrževati  in v z besedo »fuck« obilno začinjenim izbruhom je svojim sodelavcem povedala svoje mnenje o Trumpu, »ogabnem človeku«, ki si po mnenju Clintonove ni zaslužil nastopati in tekmovati v politični areni.

Knjiga je polna tovrstnih anekdot in razkriva tudi, kako se je kampanja Clintonove težko osredotočila na konkretna sporočila volivcem – v nekem trenutku je bilo na mizi 84 različnih predlogov za uradni slogan kampanje.

Precejšen razkol je bil v njenem taboru tudi zaradi Billa Clintona, ki ga že od devetdesetih bremenijo očitki spolnega napada, v letu 2016 pa so postali znova aktualni, ko je javnost nanje spomnil Trump.

Hillary je pobesnela, ko je igralka Lena Dunham, sicer njena podpornica, javno izjavila, da jo moti, kako so Hillary in njeni zavezniki v devetdesetih blatili ženske, ki so Billa Clintona obtožile neprimernega vedenja.