benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Fidel Castro je Ciprasu čestital za "briljantno politično zmago"

Deli na:
Fidel Castro je Ciprasu čestital za "briljantno politično zmago"

Foto: Reuters

Kubanski revolucionarni voditelj in dolgoletni predsednik Fidel Castro je čestital grškemu premieru Aleksisu Ciprasu za "briljantno politično zmago". Dogajanje v zvezi z grškim referendumom je spremljal prek televizije, je 88-letnik razkril v pismu, objavljenem na spletnem portalu vlade Cubadebate.

Prebivalstvo Latinske Amerike in karibskih otokov občuduje Grčijo in njen pogum v tem prelomnem času, pismo Castra povzema nemška tiskovna agencija dpa. Grki so se po njegovih besedah zoperstavili "zunanji agresiji" in odločno branijo svojo identiteto in kulturo.

Castro je Grčijo opisal kot državo, ki je Kubancem dobro poznana po svoji zgodovini in velikim prispevkom k "najbolj kompleksnim človeškim aktivnostim", kot sta umetnost in politična znanost. Opozoril je na krhko ravnovesje ob trenutni politični situaciji v svetu in Ciprasu pri nadaljnjem delu zaželel veliko uspeha.

Na nedeljskem referendumu v Grčiji je proti pogojem, ki so jih v zameno za novo finančno pomoč postavili mednarodni posojilodajalci, glasovalo 61,31 odstotka volivcev, za pa jih je bilo 38,69 odstotka. Grki so tako izrekli odločen "ne" novim varčevalno-reformnim pogojem, ki so jih tik pred propadom pogajanj med Grčijo in posojilodajalci pred dobrim tednom pripravili Evropska komisija, Evropska centralna banka in Mednarodni denarni sklad.