nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Faymann za pomlad napovedal dodatne kontrole na meji s Slovenijo

Deli na:
Faymann za pomlad napovedal dodatne kontrole na meji s Slovenijo

Foto: Bobo

Avstrijski kancler Werner Faymann je danes po seji vlade napovedal, da bodo spomladi začeli izvajati dodatne kontrole na avstrijski južni meji s Slovenijo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Opozoril je, da pričakujejo, da se bo migrantski tok znova okrepil z izboljšanjem vremena aprila oz. maja.

Faymann je tudi branil načrte avstrijske vlade, da se zaostri nadzor na avstrijsko-slovenski meji. Po njegovih besedah se bo varovanje meje "močno okrepilo". "Ne gre za enostavno nalogo, ampak nujno", je po poročanju APA še dejal avstrijski kancler.

Zaostrovanje nadzora na meji je branil tudi podkancler Reinhold Mitterlehner in dejal, da je "plan B" potreben zato, ker ni deloval "plan A" - skupna evropska rešitev za zaščito zunanjih meja EU. Napovedal je tudi zaostritev nadzora na meji z Italijo na Brennerju ali pri Podkloštru.

Podrobnosti glede zaostrovanja ukrepov na južni avstrijski meji naj bi sicer danes popoldne v Špilju predstavila notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner in obrambni minister Hans Peter Doskozil. Mikl-Leitnerjeva na današnji seji avstrijske vlade ni sodelovala, Doskozil pa se je novinarjem po koncu seje novinarjev izognil, navaja APA.

Avstrijska vlada sicer še preučuje, ali bi bilo možno določiti zgornjo mejo beguncev, ki bi jih bila Avstrija pripravljena sprejeti in da bi potem, ko bi bila ta meja dosežena, novim beguncem odrekli pravico do azilnega postopka. Pravno mnenje o tem naj bi dobili sredi marca, potem pa se bodo odločili, kako naprej, je po poročanju APA danes še povedal avstrijski kancler Faymann.