markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Svet

Evropske volitve – generalka za Putinove trole

Deli na:
Evropske volitve – generalka za Putinove trole

Vodilni kandidati za naslednjega predsednika Evropske komisije - realne možnosti imata le Ursula von der Leyen in Nicolas Schmit. - Foto: Evropska komisija

Več kot bodo na volitvah v parlament EU dobile skrajno leve in predvsem skrajno desne stranke, bolj bo zadovoljen Vladimir Putin.

Samo še nekaj dni nas loči od volitev v Evropski parlament, za katere med evropskimi politiki velja prepričanje, da bodo izjemno pomembne, morda celo najpomembnejše doslej.

Najverjetnejša naslednja predsednica Evropske komisije, ki jo izvoli Evropski parlament, je sedanja predsednica Ursula von der Leyen, kandidat socialistov pa Nicolas Schmit. Vsi drugi nimajo realnih možnosti, saj sta resnična prva kandidata zgolj von der Leyen in Schmit, kdorkoli tretji bi bil presenečenje.

Ursula von der Leyen je najverjetnejša kandidatka za še en mandat predsednice Evropske komisije, kar bo sol na rane vseh tistih, ki o njej mislijo le najslabše. In ni jih malo.

Analiza glasovanj v Evropskem parlamentu kaže, da so najbolj proputinovski portugalski in grški komunisti ter francoska in nemška skrajna desnica.

Presenečenje bi bilo tudi, če Evropska ljudska stranka ne bi bila tudi tokrat vsaj relativna zmagovalka volitev – ne glede na napovedi, da se bo na njen račun okrepila skrajna desnica.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24