sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Estonija načrtuje gradnjo ograje na meji z Rusijo

Deli na:
Estonija načrtuje gradnjo ograje na meji z Rusijo

Foto: Reuters (slika je simbolična)

Estonija načrtuje izgradnjo ograje na meji z Rusijo, ki naj bi policistom in carinikom pomagala zaustaviti val migrantov in preprečiti nezakonito prestopanje meje. Ograja naj bi bila visoka 2,5 metra in ovita z bodečo žico, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ograja na meji med Estonijo in Rusijo bo dolga okoli 107 kilometrov in bo pokrivala tretjino celotne meje. Poleg ograje bo postavljena tudi zaščitna prepreka, ki bo od ograje odganjala divje živali, poroča časopis Postimees.

Pot do Rusije preko evropskih držav postaja med migranti z bližnjega vzhoda vse bolj priljubljena. O povečanju števila migrantov na poti preko Rusije poroča tudi Norveška. Po poročanju spletne strani Barents Observer norveška policija poskuša čim več migrantov preusmeriti na mejne prehode in jim onemogočiti nezakonito prehajanje meje z Rusijo.

Letos so na norveškem mejnem prehodu Storskog zabeležili 131 beguncev, ki so želeli priti iz Rusije na Norveško. Lansko leto je bilo beguncev na tem mejnem prehodu manj kot deset. Norveška policija poroča, da večina beguncev prihaja iz Sirije.

Meja med Finsko in Rusijo, ki je dolga okoli 1500 kilometrov in predstavlja najdaljšo schengensko mejo z Rusijo, je ena izmed bolj zaščitenih evropskih meja še iz časov Sovjetske zveze. Finski obmejni organi v letošnjem letu še niso zabeležili nezakonitih prehodov meje, poroča APA.