franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Esesovec Derrick? Igralec Horst Tappert je bil član nacističnih enot SS

Deli na:
Esesovec Derrick? Igralec Horst Tappert je bil član nacističnih enot SS

Foto: Reuters

Preminuli nemški igralec Horst Tappert, ki je zaslovel z vlogo detektiva v kriminalni nadaljevanki "Derrick", je bil med drugo svetovno vojno del Hitlerjevih nacističnih enot SS, je v petek poročal nemški dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Nizozemska televizija Max je zato že napovedala, da nadaljevanke ne bo več predvajala.

Tappert, ki naj bi se enotam SS pridružil najkasneje leta 1943, je bil član tankovske divizije SS na ruski fronti. Tega sicer nikoli ni razkril, v nekem intervjuju pa je dejal, da je bil med vojno del medicinskega osebja, na koncu pa celo vojni ujetnik, poročanje nemškega dnevnika povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Podrobnosti iz medvojnega življenja Tapperta, ki je preminil leta 2008, je odkril sociolog Jörg Becker, medtem ko je pripravljal biografijo o znanstvenici s področja družbenih ved Elisabeth Noelle-Neumann.

Nizozemska televizija Max je že sporočila, da televizijske oddaje "Derrick", ki je med letoma 1974 in 1998 navduševala gledalce v 102 državah, ne bo več predvajala. "Časti ne bomo izkazovali nobenemu igralu, ki je lagal o svoji preteklosti," je po navedbah nemške tiskovne agencije dpa dejal direktor Maxa, Jan Slagter.