Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Erdogan se boji, da ga bodo zastrupili, zato si v predsedniški palači gradi laboratorij

Deli na:
Erdogan se boji, da ga bodo zastrupili, zato si v predsedniški palači gradi laboratorij

Foto: Reuters

Turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, ki ga kritiki označujejo kar za novega sultana, bo v prihodnosti pred vsakršno možnostjo zastrupitve ščitil laboratorij, ki ga bodo zgradili v njegovi novi luksuzni palači v Ankari, je po poročanju današnje izdaje časnika Hürriyet povedal njegov osebni zdravnik.

"Atentatov se danes ne izvaja več z orožjem, temveč s hrano," meni zdravnik Cevdet Erdöl, ki je sicer tudi poslanec Erdoganove vladajoče Stranke za pravičnost in razvoj (AKP).

Z laboratorijem v predsedniški palači naj bi po njegovih besedah preprečili vsakršen napad s strupi, kemikalijami, radioaktivnimi ali biološkimi sredstvi, katerih tarča bi bil 61-letni predsednik prek hrane ali pijače, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Erdöl je priznal, da doslej v predsedniški palači niso zaznali nobenega tovrstnega poskusa. Je pa v palači 24 ur na dan v pripravljenosti petčlanska zdravniška ekipa.

Erdogana, ki je bil do izvolitve na predsedniški položaj od leta 2003 do leta 2014 na čelu vlade, izšle iz islamističnega gibanja, nasprotniki kritizirajo zaradi radikalnih stališč in avtoritarnih nagnjenj ter megalomanije.

Duhove buri tudi njegova nova ogromna palača, ki so jo v mešanici seldžuškega in otomanskega stila v celoti opremili po njegovih zahtevah.