Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Eden od osumljencev za eksploziji v Bostonu nrtev, drugi na begu

Deli na:
Eden od osumljencev za eksploziji v Bostonu nrtev, drugi na begu

Foto: Reuters

Ameriška policija je danes potrdila, da so ustrelili enega od osumljencev za ponedeljkovi eksploziji na bostonskem maratonu, drugega osumljenca pa iščejo v iskalni akciji, ki poteka od vrat do vrat, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ob tem je policija prek Twitterja še sporočila, da je drugi osumljenec, ki je še na begu, "oborožen in nevaren".

Pred tem so lokalne televizijske postaje poročale, da je prvi osumljenec umrl v bolnišnici. Policija je prebivalce mesta Watertown blizu Bostona zaradi lova za drugim osumljencem pozvala, naj ne hodijo na prosto in "se umaknejo stran od oken".

Prav tako so pristojne oblasti danes na širšem območju Bostona zaustavile ves javni prevoz in ljudem v številnih mestih svetovale, naj ostanejo doma.

Komisar bostonske policije Ed Davis je ob tem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil, da je bil pred tem ustreljen policist in potrdil smrt prvega osumljenca. Za drugega osumljenca, ki je še na begu, je Davis dejal, da policija verjame, da "gre za terorista, ki je prišel v mesto, da bi ubijal ljudi".

Kot je še razkril David, sta osumljenca po ponedeljkovi eksploziji na bostonskem maratonu in pred streljanjem na Massachusettskem inštitutu za tehnologijo (MIT) najprej poskušala oropati trgovino v kraju Cambridge, nato pa sta se podala v MIT, kjer sta v četrtek ponoči večkrat streljala na policista v kampusu, ki je tudi umrl.


Par je nato zasegel vozilo znamke mercedes, vozniku pa naj bi dovolil, da je izstopil v Watertownu, kjer se je v lovu za osumljenima slišalo streljanje in eksplozije. Med streljanjem je bil eden od osumljencev zadet in je umrl kasneje v bolnišnici. Prav tako je bil ranjen eden od policistov.

Kot so potrdili v bolnišnici, je osumljenec umrl zaradi številnih ran, imel pa je poškodbe tako zaradi eksplozije kot streljanja.

"Imel je številne poškodbe zaradi eksplozije, strelne rane. Sem je prispel s srčnim zastojem." je dejal eden od zdravnikov bolnišnice Bet Izrael. Neimenovani predstavnik bolnišnice je še dejal, da nimajo nobenih podatkov o identiteti umrlega pacienta, gre pa za odraslega moškega.

Drugi osumljenec, ki na objavljenih fotografijah nosi belo bejzbolsko čepico, je po streljanju na MIT pobegnil.

Nekaj ur pred streljanjem na MIT je ameriška zvezna policija FBI objavila fotografije in video posnetek dveh osumljencev in pozvala k pomoči pri identifikaciji moških, ki sta nosila večja nahrbtnika.

Na fotografijah je videti mlajša moška, eden je imel belo bejzbolsko čepico, drugi pa črno. FBI ni razkrila nobenih podrobnosti o njuni identiteti ali poreklu, poimenovali so ju zgolj osumljenec ena in osumljenec dve.