favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Dva tedna po sneženju v Moskvi rekordnih 25 stopinj

Deli na:

Srednjo in Vzhodno Evropo je včeraj zajela prava poletna vročina. Ponekod, denimo v Avstriji, na Češkem in v Nemčiji, so zabeležili celo več kot 30 stopinj Celzija. Rekordne temperature za konec aprila so izmerili tudi v Moskvi, kjer je še pred dvema tednoma snežilo, danes pa se je živo srebro povzpelo do 25 stopinj Celzija.

Po navedbah ruskih vremenoslovcev so najvišjo temperaturo, kar so jih kdaj koli izmerili v Moskvi 28. aprila, zabeležili ob 16. uri po krajevnem času. Vendar pa vročina najverjetneje ne bo dolgotrajna; že v ponedeljek naj bi se namreč v ruski prestolnici znatno ohladilo, in sicer naj bi bila najvišja dnevna temperatura 14 stopinj Celzija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Letošnji april v Moskvi je eden najtoplejših v zadnjih sto letih, odkar tam beležijo vremenske podatke. Zaradi otoplitve v ruski prestolnici že cvetijo številna drevesa, ljudje pa imajo neobičajno veliko alergij na cvetni prah.

O izredno visokih temperaturah za ta čas poročajo tudi iz Avstrije. V Spodnji Avstriji so izmerili rekordnih 32 stopinj Celzija, na Dunaju pa 28 stopinj.

V češki prestolnici se je živo srebro povzpelo na 27,7 stopinje Celzija, kar je najvišja temperatura v zadnjih 212 letih, poroča AFP.

O poletni vročini poročajo tudi iz Nemčije. V Berlinu, kjer so izmerili 28 stopinj Celzija, so prebivalci in turisti po navedbah AFP dobesedno preplavili parke in obrežje reke Spree, kjer so uživali v piknikih in senci.