900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Dr. Andrej Trampuž v ekipi z najbolj uglednim nemškim virulogom in svetovalcem kanclerke Angele Merkel!

Deli na:
Dr. Andrej Trampuž v ekipi z najbolj uglednim nemškim virulogom in svetovalcem kanclerke Angele Merkel!

Dr. Andrej Trampuž - Foto: Zajem zaslonske slike

Komu nemška kanclerka Angela Merkel, za zdaj v karanteni zaradi okužbe s korona virusom, najbolj zaupa? Vrez dvoma je to prof. dr. Christian Drosten, predstojnik univerzitetne klinike Charité v Berlinu ter najpomembnejši nemški strokovnjak za korona virus.

Klinika Charité je postala znana tudi v Sloveniji, saj je na njej kot vodja enega izmed oddelkov zaposlen infektolog dr. Andrej Trampuž. Ob izbruhu okužb s koronavirusom v Sloveniji je dr. Trampuž nemudoma podprl slovenske infektologe, ki so z javnim pismom opozorili, da je treba v Sloveniji, če želimo zmanjšati število okužb, ustaviti javno življenje.

Slovenska vlada je sledila tem ukrepom, kljub temu dr. Trampuž ni bil preveč zadovoljen. Pred dnevi se je oglasil na omrežju tviter z očitkom, kako so si lahko člani vlade dovolili uporabo specialnih zaščitnih mask, čeprav jih ni dovolj niti za tiste, ki se v prvih vrstah bojujejo proti koronavirusu na intenzivnih oddelkih evropskih bolnišnic.

Pripomba dr. Trampuža je bila utemeljena, je bil pa zaradi nje deležen številnih neumestnih pripomb, od tega, da dela na neki nepomembni kliniki in da ni predstojnik, pač pa le vodja oddelka.

Charité, ustanovljena že leta 1710, velja za najuglednejšo nemško in svetovno znano kliniko! Kdor je na njej zaposlen kot vodja oddelka, kar je funkcija dr. Andreja Trampuža, je brez dvoma izjemen strokovnjak!

Res je, da je predstojnik klinike omenjeni prof. dr. Christian Drosten, ne bo pa držalo, da je dr. Trampuž zaposlen na neki nepomembni kliniki. Charité, ustanovljena že leta 1710, velja za najuglednejšo nemško in svetovno znano kliniko! Kdor je na njej zaposlen kot vodja oddelka, kar je funkcija dr. Andreja Trampuža, je brez dvoma izjemen strokovnjak!

In če pač strokovnjak dr. Andrej Trampuž opozori na to, da je vlada potratno ravnala v tem času z nadvse dragocenimi maskami, je treba njegovo kritiko pač vzeti v zakup, zakopati zamere in iti naprej, najbolje tako, da se mu kot priznanemu strokovnjaku ponudi roko in prosi za pomoč, sodelovanje.

Toliko bolj, ker je Nemčija prav na podlagi predlogov in zahtev dr. Christiana Drostena in njegove ekipe, katere sestavni del je dr. Andrej Trampuž, sprejela hitre in učinkovite ukrepe. To potrjujejo tudi konkretni podatki z dne 23. marca 2020. Stopnja umrljivosti v Nemčiji je trenutno 0,4 (29.056 okuženih, 118 mrtvih), sledi ji Avstrija z 0,5 ( 4.474, 21 smrtnih žrtev), medtem ko ima Italija kar 6,6 (33.089 okuženih, 2.207 mrtvih)!