Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

prijaznost Petisvet.si

Pričarajmo danes sebi in drugim dan prijaznosti

oblaki, neurje Svet24.si

Konec vročinskega vala, na nebu se pripravlja, ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Svet

Doživljenjska ali smrtna kazen v zvezi s posilstvom in umorom osemletnice

Deli na:
Doživljenjska ali smrtna kazen v zvezi s posilstvom in umorom osemletnice

Foto: arhiv Reporterja - Indijke protestirajo proti kulturi posilstev.

Indijsko sodišče je danes v povezavi s skupinskim posilstvom in umorom osemletne deklice januarja 2018 obsodilo šest moških. Trije so bili obsojeni zaradi posilstva in umora, trije pa zaradi prejemanja podkupnin in uničevanja dokazov. Grozi jim doživljenjska ali smrtna kazen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glede na obtožnico naj bi moški deklico ugrabili 10. januarja 2018, medtem ko je pasla konje, in jo odpeljali v hindujski tempelj. Tam naj bi ji dali pomirjevalo in jo v petih dneh večkrat posilili in pretepli do smrti. Preiskovalci so mnenja, da so jo napadli z namenom ustrahovanja muslimanske nomadske skupnosti, ki ji je pripadala.

Med tremi obsojenimi za posilstvo in umor so lokalni vodja vasi ter pripadnik enot posebne policije. Med tremi obsojenimi zaradi prejemanja podkupnin in uničevanja dokazov pa sta po poročanju televizije India Today dva policista. Zaradi strogih zakonov naj bi jim še vedno grozila doživljenska kazen, nemška tiskovna agencija dpa pa poroča, da je za prejemanje podkupnin in uničevanje dokazov predvidena kazen do treh let zapora. Kazen naj bi bila izrečena še danes.


Predstavnik obrambe je napovedal pritožbo na sodbo. En moški je bil oproščen obtožb, mladoletniku, ki naj bi bil prav tako udeležen pri zločinu, pa bo sodilo ločeno sodišče.

Truplo deklice so našli januarja 2018 v gozdu blizu indijskega mesta Kathua. Njena smrt je povzročila dvodnevne proteste in demonstracije v več mestih po Indiji. Vladajoča stranka Bharatiya Janat je bila tudi deležna kritik po tem, ko sta se dva njena člana udeležila shodov za podporo obtoženih. Indijska vlada je po tem primeru uvedla strožje kazni za primere posilstev.

Leta 2016 je bilo po uradnih podatkih v Indiji prijavljenih skoraj 20.000 posilstev mladoletnikov, poročilo ZN iz leta 2014 pa opozarja, da je ena od treh žrtev posilstva v Indiji mladoletna.

Loading...