favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Desni ameriški mediji so se obrnili proti Trumpu, ki ga krivijo za neuspeh na volitvah

Deli na:
Desni ameriški mediji so se obrnili proti Trumpu, ki ga krivijo za neuspeh na volitvah

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump - Foto: Facebook

Potem ko so ameriški volivci na vmesnih volitvah v torek zavrnili napovedani republikanski val zmag v bitki za prevlado v zveznem kongresu, so se številni konservativni mediji spravili na nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ta pa je v četrtek zvečer udaril nazaj. Posebej oster je bil do guvernerja Floride, republikanca Rona DeSantisa.

Televizija Fox News, ki je bila nekoč povsem na Trumpovi strani, oziroma celoten medijski imperij Avstralca Ruperta Murdocha se je zdaj obrnil proti njemu.

Trumpova največja podpornika na Fox News, Sean Hannity in Tucker Carlson, ga sicer ne kritizirata, so si ga pa privoščili gostujoči komentatorji, saj se kandidati z njegovo podporo v torek niso najbolje odrezali, sam pa naj bi vzpodbudil na volišča dovolj demokratskih volivcev, da se napovedani "rdeči val" ni uresničil.

New York Post je medtem objavil žaljivo naslovnico "Trumpty Dumpty" in pozval republikansko stranko, naj se odreče Trumpu. Murdochov Wall Street Journal je objavil komentar z naslovom "Trump je največji poraženec republikanske stranke". Konservativni časnik Washington Examiner republikancem priporoča, naj se odločijo med Trumpom in zmagami na volitvah.

Trump je sicer pred volitvami računal, da ga bo velika zmaga republikancev ponesla proti novi predsedniški kandidaturi. Komentatorji na Fox News pa zdaj niso več prepričani, da bi leta 2024 uspel premagati sedanjega demokratskega predsednika Joeja Bidna. Trumpa številni pozivajo, naj s pričakovano najavo vnovične predsedniške kandidature počaka do konca drugega kroga volitev v Georgii, ki bo morda odločala o večini v zveznem senatu.



Trump je medtem na svojem družbenem mediju Resnica družbena v četrtek odgovoril v svojem slogu. Republikanskega guvernerja Floride DeSantisa, ki se po torkovi prepričljivi zmagi kaže kot najverjetnejša predsedniška alternativa, je spomnil, da je sam leta 2016 na Floridi prejel več glasov, kot jih je DeSantis v torek na guvernerskih volitvah.

DeSantisa je v dolgi izjavi znova preimenoval v DeSvetohlinskega in ocenil, da gre za povprečnega politika s povprečnimi rezultati, ki poleg tega ni lojalen. Leta 2017 naj bi ta zdaj priljubljeni guverner prišel k njemu po pomoč pri svoji tedanji kandidaturi za guvernerja. Bil naj bi v "obupni formi" in s povsem propadlo kampanjo, Trump pa naj bi ga nato rešil.

Glede Fox Newsa je Trump zapisal, da se je tej televiziji "dokončno odpeljalo", in zavrnil navedbe, da je podpiral poražence. Spomnil je na tradicionalne "sovražnike ljudstva", kot sam označuje številne ameriške medije, in napadel New York Times zaradi zgodbe, da naj bi bil besen na soprogo Melanio, ker mu je priporočila, da podpre poraženca senatnih volitev v Pensilvaniji Mehmeta Oza.

"Ponavlja se leto 2015 in 2016, ko se je Fox do konca boril proti meni, nato pa ne bi mogel biti prijaznejši. Wall Street Journal je ljubil Jeba Busha in druge, ki so potem izginjali, in me na koncu podprl, ko sem jih vse po vrsti podrl. Smo v povsem enakem položaju. Še naprej se bodo zaganjali v nas, ampak na koncu bomo zmagali. Dajte Ameriko na prvo mesto in naredite Ameriko spet veliko," je še sporočil Trump.