stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Da se Trump ne bi razburil, so med njegovim govorom ladjo John McCain umaknili iz predsednikovega vidnega polja

Deli na:
Da se Trump ne bi razburil, so med njegovim govorom ladjo John McCain umaknili iz predsednikovega vidnega polja

Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo zvečer tvitnil, da se ni zavedal prizadevanj za umik vojaške ladje John McCain stran od njegovega pogleda v času govora vojakom na Japonskem. Wall Street Journal je namreč poročal, da je Bela hiša naročila vojski, naj ladjo odstrani.

Wall Street Journal navaja elektronsko pošto med Belo hišo in poveljstvom mornarice ter zračnih sil. Na koncu so napis z imenom pokojnega senatorja iz Arizone na rušilcu prekrili s ponjavo, posadki ladje, ki nosi kape s senatorjevim imenom, pa so v času Trumpovega obiska dali prost dan. Trump je ob spominskem dnevu ameriškim vojakom govoril na vojaški ladji Wasp (Osa).

McCain je šel Trumpu zelo na živce še za časa življenja in tudi po smrti, saj je republikanski senator iz Arizone ostal zvest svojemu značaju in je povedal to, kar misli. V oporoki je celo zapisal, da si Trumpa ne želi na svojem pogrebu. Trump McCainu ni ostal dolžan in ga je kritiziral tudi po smrti avgusta lani.

Pokojnikova starejša hči Meghan McCain je po novici o cirkusu z ladjo tvitnila, da se bo Trump večno počutil ogroženega zaradi veličine neverjetnega očetovega življenja. Trump mu niti devet mesecev po smrti ne dovoli počivati v miru in se moram postaviti zanj," je tvitnila.

Rušilec John McCain je sicer poimenovan tako po pokojnem senatorju kot tudi po njegovem očetu in dedku z istim imenom, ki sta bila admirala ameriške vojne mornarice. Leta 2017 je bil rušilec udeležen v nesreči, med katero je umrlo deset mornarjev in ga trenutno popravljajo na Japonskem.