uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

Črnogorska aktivistka kaznovana s 550 evri, ker je poljubila policista

Deli na:
Črnogorska aktivistka kaznovana s 550 evri, ker je poljubila policista

Sodišče za prekrške v Podgorici je z 550 evri globe kaznovalo izvršno direktorico nevladne organizacije Mreža za utrditev nevladnega sektorja Vanjo Ćalović, ker je med performansom poljubila policista. Sodišče je njeno dejanje označilo kot oviranje uradne osebe pri opravljanju dolžnosti.

Sodnica je v obrazložitvi sodbe pojasnila, da je Ćalovićeva na lanskem performansu pred črnogorskim ustavnim sodiščem ovirala uradno osebo, ker je poljubila in objela policista Marka Stojanovića, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Aktivistka je po izreku sodbe povedala, da je izrečena kazen dokaz, da je črnogorsko pravosodje vse razen neodvisno in pravično.

Po njenih besedah je sodnica s takšno sodbo pokazala, da je najboljša uradnica črnogorske vlade, saj se ni postavila v bran pravici, zakonu in policistom, temveč se je postavila v bran skorumpiranih. Dodala je, da zaradi kazni ne bo prenehala opravljati svojega dela, in napovedala pritožbo.

Podgoriško sodišče za prekrške je Ćalovićevo pred tem že kaznovalo s 600 evri globe, ker je julija lani med performansom pred ustavnim sodiščem na zgradbo nalepila napis "Ustavno sodišče prve družine".

loading...
Loading...