32_7pot v 160gajsek darja Odkrito.si

Peklenske muke Darje Gajšek

harry meghan 1 Svet24.si

Bo otrok Meghan in Harryja novi rekorder v ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

avtobus, ugrabitev, milano Svet24.si

Šolarji na ugrabljenem in zažganem avtobusu: ...

Tereza Hluskova Svet24.si

VIDEO: Lepotica v solzah pred kamerami: mislila, ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

maja nose Njena.si

Ljubezen po domače: Žalostna zgodba mamice Maje

Svet

Čez Hrvaško peljali oklepnike z iraške fronte

Deli na:
Čez Hrvaško peljali oklepnike z iraške fronte

Foto: Svet24.si - Fotografija je simbolična.

Na železniški postaji v Koprivnici je v ponedeljek pozornost zbujal tovorni vlak, na katerem je bilo naloženih več deset starejših vojaških oklepnikov, ki so bili obarvani v kamuflažne puščavske barve. V železniškem uradu niso želeli pojasniti, za kakšen prevoz gre, a so hrvaški mediji poročali, da oklepnike prevažajo z Reke na remont na Češko.

Tovorni vlak z odprtimi vagoni, na katerem je bilo naloženih več deset oklepnih vojaških vozil, se je za nekaj ur ustavil v Koprivnici, je poročal Podravski list, ki je na svoji spletni strani objavil tudi fotografije nenavadne železniške kompozicije. Vlak naj bi nadaljeval pot proti madžarski meji, so poročali hrvaški mediji.

Stare oklepnike znamke BMP-2, ki so jih uporabljali v Iraku, so pripeljali z ladjo Rudolf na Reko iz jordanskega pristanišča Akaba konec prejšnjega tedna, je poročal portal za novice iz reškega pristanišča, bur.hr. Kot so pojasnili, bodo oklepnike, ki so jih uporabljali med vojno v Iraku, z železnico prepeljali na remont v tovarno Excalibur Army na vzhodu Češke.

Oklepniki BMP-2 so izvorno nastali v nekdanji Sovjetski zvezi, licenčno pa so jih proizvajali tudi na Češkem in v Indiji. Obstaja več različic tega oklepnika, ki je težak nekaj manj kot 14 ton. Dimenzije oklepnika so 6,74 metra krat 3,15 metra krat 2,55 metra, je še poročal bur.hr.

Loading...