Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Čez Hrvaško peljali oklepnike z iraške fronte

Deli na:
Čez Hrvaško peljali oklepnike z iraške fronte

tanki, kurdi, turčija - Foto: Svet24.si

Na železniški postaji v Koprivnici je v ponedeljek pozornost zbujal tovorni vlak, na katerem je bilo naloženih več deset starejših vojaških oklepnikov, ki so bili obarvani v kamuflažne puščavske barve. V železniškem uradu niso želeli pojasniti, za kakšen prevoz gre, a so hrvaški mediji poročali, da oklepnike prevažajo z Reke na remont na Češko.

Tovorni vlak z odprtimi vagoni, na katerem je bilo naloženih več deset oklepnih vojaških vozil, se je za nekaj ur ustavil v Koprivnici, je poročal Podravski list, ki je na svoji spletni strani objavil tudi fotografije nenavadne železniške kompozicije. Vlak naj bi nadaljeval pot proti madžarski meji, so poročali hrvaški mediji.

Stare oklepnike znamke BMP-2, ki so jih uporabljali v Iraku, so pripeljali z ladjo Rudolf na Reko iz jordanskega pristanišča Akaba konec prejšnjega tedna, je poročal portal za novice iz reškega pristanišča, bur.hr. Kot so pojasnili, bodo oklepnike, ki so jih uporabljali med vojno v Iraku, z železnico prepeljali na remont v tovarno Excalibur Army na vzhodu Češke.

Oklepniki BMP-2 so izvorno nastali v nekdanji Sovjetski zvezi, licenčno pa so jih proizvajali tudi na Češkem in v Indiji. Obstaja več različic tega oklepnika, ki je težak nekaj manj kot 14 ton. Dimenzije oklepnika so 6,74 metra krat 3,15 metra krat 2,55 metra, je še poročal bur.hr.