zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Svet

Čez Hrvaško peljali oklepnike z iraške fronte

Deli na:
Čez Hrvaško peljali oklepnike z iraške fronte

Foto: Svet24.si - Fotografija je simbolična.

Na železniški postaji v Koprivnici je v ponedeljek pozornost zbujal tovorni vlak, na katerem je bilo naloženih več deset starejših vojaških oklepnikov, ki so bili obarvani v kamuflažne puščavske barve. V železniškem uradu niso želeli pojasniti, za kakšen prevoz gre, a so hrvaški mediji poročali, da oklepnike prevažajo z Reke na remont na Češko.

Tovorni vlak z odprtimi vagoni, na katerem je bilo naloženih več deset oklepnih vojaških vozil, se je za nekaj ur ustavil v Koprivnici, je poročal Podravski list, ki je na svoji spletni strani objavil tudi fotografije nenavadne železniške kompozicije. Vlak naj bi nadaljeval pot proti madžarski meji, so poročali hrvaški mediji.

Stare oklepnike znamke BMP-2, ki so jih uporabljali v Iraku, so pripeljali z ladjo Rudolf na Reko iz jordanskega pristanišča Akaba konec prejšnjega tedna, je poročal portal za novice iz reškega pristanišča, bur.hr. Kot so pojasnili, bodo oklepnike, ki so jih uporabljali med vojno v Iraku, z železnico prepeljali na remont v tovarno Excalibur Army na vzhodu Češke.

Oklepniki BMP-2 so izvorno nastali v nekdanji Sovjetski zvezi, licenčno pa so jih proizvajali tudi na Češkem in v Indiji. Obstaja več različic tega oklepnika, ki je težak nekaj manj kot 14 ton. Dimenzije oklepnika so 6,74 metra krat 3,15 metra krat 2,55 metra, je še poročal bur.hr.

Loading...