favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Cenzura? Rusija grozi, da bo blokirala Youtube

Deli na:
Cenzura? Rusija grozi, da bo blokirala Youtube

YouTube je blokiral nemški kanal ruske televizije RT. - Foto: YouTube

Ruski medijski regulator Roskomnadzor je danes zagrozil omejitev dostopa do portala Youtube, potem ko je plaftorma zaradi kršenja pravil zaprla kanala ruskega medija RT v nemškem jeziku. Ameriški platformi ruska stran očita cenzuro, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Regulator je opozoril, da bi lahko zaradi cenzure izdali platformi opozorilo zaradi kršenja pravice svobode govora. Zakon omogoča ukrepe za celotno ali delno omejitev dostopa, če se ne upošteva opozorila, so dodali.

Youtube je v torek sporočil, da je izdal opozorilo RT zaradi kršenja smernic glede dezinformacij o covidu-19, nato pa so zaradi kršenja pravil zaprli dva kanala.

Kremelj je že dlje v sporu s tujimi tehnološkimi podjetji, ki jim očitajo vmešavanja v rusko politiko in da gostijo vsebine, ki podpirajo zaprtega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega.

Rusko zunanje ministrstvo je očitalo Youtubeu medijsko agresijo, h kateri so po njihovem pozvale nemške oblasti. Ob tem je napovedalo povračilne ukrepe.

Berlin je danes v odzivu zavrnil kakršnokoli vpletenost glede odločitve platforme Youtube. "Nemška vlada nima nič s tem," je dejal tiskovni predstavnik kanclerke Angele Merkel Steffen Seibert.

"Kdorkoli poziva k takšnim povračilnim ukrepom, nima dobrega odnosa do svobode medijev," je dodal.

Rusija krepi pritiske na tehnološke velikane in želi nadzorovati vsebine, ki so na spletu na voljo za rusko občinstvo. Pred parlamentarnimi volitvami je ruski regulator tudi zamrznil več deset strani povezanih z Navalnim.