vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Če mu uspe prevzem Twitterja, bo Musk Trumpu dovolil, da se vrne

Deli na:
Če mu uspe prevzem Twitterja, bo Musk Trumpu dovolil, da se vrne

Donald Trump Truth Social - Foto: MM

Ameriški mogotec Elon Musk je napovedal, da bo bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu omogočil vrnitev na Twitter, če bo njegov nameravani odkup družbenega medija uspel. Musk je za odkup Twitterja ponudil 44 milijard dolarjev, ki pa jih še ni zbral.

Trumpu so zaprli račun na Twitterju, potem ko je z neutemeljenimi izjavami o "ukradenih" predsedniških volitvah novembra 2020 svoje privržence prepričal v napad na zvezni kongres.

"Mislim, da prepoved Donaldu Trumpu ni bila pravilna. Mislim, da je bila napaka. Sam bi odpravil trajne prepovedi. Moje mnenje, ki ga deli ustanovitelj Twitterja Jack Dorsey, je, da ne bi smeli imeti trajnih prepovedi," je dejal Musk.

Twitter je bil priljubljen Trumpov medij, kjer je objavljal tudi neresnice, šele proti koncu njegovega predsedniškega mandata pa so začeli nekatere objave označevati kot zavajajoče in dodajati povezave na dejstva.


Sodu je izbilo dno, ko je Trump spodbujal napadalce na kongres in jih hvalil. Prepovedi na Twitterju sicer ni dobil zaradi laganja, saj slednje razen v primeru, ko gre za laganje pod prisego, ni kaznivo. Niso pa dovoljeni spodbujanje k nasilju, sovraštvu in podobna protizakonita dejanja.

Po Muskovi napovedi o nameravanem prevzemu Twitterja se je v ZDA razvnela debata o svobodi govora, pri čemer predvsem konservativni politiki podpirajo idejo, da se lahko objavi vse, brez omejitev, levousmerjeni pa opozarjajo na nevarnosti tovrstnih objav.

Trump trdi, da se na Twitter ne bo vrnil, ker ima svoj družbeni medij "Resnica Družba". Tega sicer tarejo številni porodni krči in pomanjkanje zanimanja. Splošno prepričanje je, da se bo vrnil na Twitter, takoj ko mu bo spet dovoljeno.

Musk je priznal, da njegov prevzem Twitterja in Trumpova vrnitev še nista zagotovljena. "Nisem še lastnik Twitterja, tako da še ni povsem gotovo, da se bo to zgodilo. Ker, kaj pa, če ne bom lastnik Twitterja?" je dejal.