nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Britanski medijski baron Ukipu za kampanjo primaknil milijon funtov

Deli na:
Britanski medijski baron Ukipu za kampanjo primaknil milijon funtov

Foto: Reuters

Britanski medijski baron Richard Desmond je evroskeptični stranki Ukip za kampanjo pred majskimi volitvami primaknil milijon funtov, je včeraj na naslovnici razkril tabloid The Daily Express, ki je v lasti Desmondovega založniškega podjetja. Časnik s polmilijonsko naklado že dlje časa odkrito podpira Ukip, ki se mu na volitvah obeta tretje mesto.

Desmond, ki velja za enega najbogatejših Britancev, je že lani Ukipu doniral 300.000 funtov. Njegov novi prispevek je članek na naslovnici pojasnil z besedami, da želi pretresti uveljavljene strukture. "Trdno verjamem v Ukip. So stranka za dobre, običajne Britance. Ne vodijo je elitisti," je ob tem dejal Desmond in izrazil upanje, da bo s svojo potezo spodbudil ljudi, da bodo volili za Ukip, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Njegovo založniško podjetje med drugim izdaja še tabloid Daily Star in več revij, vključno z OK! in New!.

Farage je menil, da bo nov priliv na njihov račun zelo pomemben. "Borimo se proti velikim bataljonom, to močno pomaga," je dejal.

V prvem tednu kampanje pred volitvami 7. maja, ki se je začela 30. marca, je glede na podatke britanske volilne komisije Ukip doslej prejel 35.500 funtov donacij. Laburisti na čelu z Edom Milibandom so prejeli 1,9 milijona funtov, od tega nekaj več kot milijon od sindikata Unite. Vladajoči konservativci premierja Davida Camerona so medtem vsega skupaj zbrali nekaj več kot 500.000 funtov donacij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukipu se glede na ankete na volitvah obeta tretje mesto s približno 14 odstotki osvojenih glasov. Podpora je stranki od septembra lani upadla. Tesen boj za zmago se obeta med laburisti in konservativci - stranki sta izenačeni pri okrog 34 odstotkih napovedane podpore.